Narcisov efekt

27. maj 2010 ob 19:37 | 174
Do narcisovega efekta pri takrat kadar se temenska čakra prevzame vlogo bazične čakre in batična čakra prevzame vlogo temenske čakre.
Glavni energijski kanal teče od temana proti petam. Ta energijski tok vzpostavi središčno os našega telesa, ki na povezuje z zemljo in vesoljem.
Pretok te energije je omogočen kadar sta čarki v ravnovesju. To pomeni, da je kronska čakra levosučna in bazična desnosučna. Astralna enegija vstopa v usta kronske čakre in skozi prebavni kanal vstopa v telo. Po nenergijskem kanalu se preko telesa spusti do bazične čakr in tu izstopi iz telesa in se med nogami spusti v zemljo. Ta energija, ki izstopi iz telesa na "prizemlji". Če je izstopne energije preveč nas energijska vrvica preveč "prizemli" in se nam zdi kakor, da bi na nekdo tlačil. Če pa je iztpne energijske premalo smo kot, da bi lebdeli; živeli v zraku. Oba primera kažeta na motnjo v energijski presnovi. Energijska motnja je navečkrat posledica stresa ali daljše živčne napetosti. Za odpravo te motnje je potrebna relaksacija. Hujši je narcisov efekt. Tu pride do zamenjave čakr; temenska časkra prevzame lastnosti bazične čakre in basična čarka prevzame lastnosti temenske čakre. Pri tem pride ne samo do energijske blokade, ampak celo do prekinitve enegijskega toka in od oslabitve osrednjega energijskega stebra. Energijsko blokado najpogosteje spremljajo blažji ali hujši glavoboli, včasih tudi migrene, bruhanje, pospešenjo bitje srca... Slabitve energejskega stebra pa spremlja najprej splošna oslabelost, ki lahko preide v bolezensko stanje.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev