Čiščenje JETER

17. julij 2010 ob 13:46 | 2042
Enodnevno čiščenje jeter po metodi dr. Hulde Clark

Metoda čiščenja jeter z grenko soljo je že marsikomu znana in jo je že marsikdo preizkusil. Vendar je v tem času, ko je zima za nami, še posebej primerna in zato vredna pozornosti. Tako gre vzpodbuda vsem, da se je lotite in prečistite, kar se je na našem plemenitem organu škodljivega nabralo.

Dr. Hulda Clark v svoji knjigi Zdravilo za vse bolezni (The Cure for All Diseases) opiše preprosto metodo čiščenja jeter, ki je primerna za vsako zdravo osebo in se izvaja doma. V kolikor ste zdravi oziroma nimate resnejšega bolezenskega stanja, posvetovanje z zdravnikom ni potrebno. Avtorica, dr. Clarkova, ki je razvila ta poenostavljeni postopek, v svoji knjigi poroča, da si je več kot sto tisoč njenih pacientov brez komplikacij očistilo jetra. Zakaj si jih ne bi torej tudi vi?

Pri čiščenju jeter očistimo zamašene poti kapilarnih mrež in žolčevoda in marsikateri simptomi izginejo. Čiščenje jeter je priporočljivo izvesti pri povišanem holesterolu, slabi presnovi maščob, rumeni barvi kože ali beločnice, vetrovih, bolečinah v rami, nadlahti ali v zgornjem delu hrbtenice, kronični utrujenosti in motnjah pri spanju. Prav tako je čiščenje jeter uspešno pri pred-menstrualnemu sindromu (PMS) in močni menstruaciji, saj skrajša čas trajanja menstruacije in zmanjša bolečine. Poročajo tudi o pomirjevalnem' učinku čiščenja jeter, svetujemo ga vsem, ki imajo veliko stikov z ljudmi in se pri tem jezijo ali so nervozni.

Ljudje, ki že imajo žolčne kamne, si naj očistijo jetra samo pod strokovnim vodstvom oziroma pod vodstvom zdravnika, ker lahko pride do popolne zamašitve žolčevoda. Pri ljudeh brez simptomov je ponavadi potrebno 3 do 5 čiščenj v razmaku od 2 do 4 tednov, da se žolčevod in jetra zares očistijo. Pri ljudeh z zdravstvenimi težavami pa postopek ponavljamo tako dolgo, dokler simptomi ne izginejo oziroma se občutno zmanjšajo.

Postopek čiščenja jeter je relativno enostaven in poceni. Najbolje ga je izvajati v soboto, da lahko v nedeljo počivamo. Naslednji dan po čiščenju smo namreč zelo utrujeni, ker je žolčnik ponoči pospešeno deloval, namesto da bi počival. Učinek čiščenja je večji pri padajoči luni.

Postopek čiščenja jeter je zelo enostaven; dan ali dva pred čiščenjem uživamo prehrano, ki čim manj obremenjuje žolčnik. Ne jemo mastnih jedi, po možnosti uživamo hrano, ki ni živalskega izvora, da se žolčnik poleni ter začne v jetrih in žolčniku nabirati žolč. Tik pred spanjem popijemo večjo količino olja s stisnjenim sokom grenivke in s tem povzročimo pospešeno izločanje žolča, ki potisne pesek iz jeter in žolčevoda. Nečistoče se s pomočjo grenke soli izločijo skozi črevo.

slika


Postopek čiščenja jeter

Do 14.ure
Uživamo hrano brez maščob in beljakovin (sadje, zelenjavo), najboljši so sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi. Ne jemo preveč oziroma se preveč ne nasitimo.

Od 14. ure dalje do 18. ure
Nobene hrane več, pijemo lahko samo ustekleničeno ali filtrirano vodo.

Ob 18.uri
Zmešamo 1 jedilno žlico grenke soli (dobi se v lekarnah) z 200 ml vode. Napitek bomo lažje spili, če vodo ohladimo, pa tudi limonin sok popravi okus. Sol bo potrebno večkrat zmešati, ker se rada usede na dno kozarca. Popijemo vso sol.

Ob 20.uri
Zopet si zmešamo 1 jedilno žlico grenke soli z 200 ml vode in jo spijemo.

Ob 21.45.uri
Pripravimo se za v posteljo.

Ob 22.uri
Dobro premešamo (najboljše v kozarcu ali steklenici z zamaškom) 125 ml olivnega olja z najmanj 170 ml sveže stisnjenega grenivkinega soka. Mešanico spijemo stoje ob postelji, potem pa se takoj uležemo na hrbet z rahlo dvignjeno glavo, ker jetra tako boljše delajo. Na jetra položimo termofor ali topel obkladek, če imamo to možnost. V tej legi ostanemo najmanj 20 minut, da se bodo kamni in pesek lahko izločili. Zaspimo.

Naslednji dan zjutraj

Ob 6.uri
Zopet spijemo mešanico grenke soli (1 jedilno žlico) in vode (200 ml), vendar ne pred 6. uro zjutraj. Lahko gremo nazaj v posteljo.

Ob 8.uri
Še zadnjič spijemo mešanico soli in vode, če do takrat še nismo dobili driske.

Ob 10.uri
Lahko začnemo jesti. Začnemo s sadjem in nadaljujemo s kuhano zelenjavo brez maščobe.

Zjutraj (lahko pa tudi kasneje ali prej) bomo dobili drisko. V straniščni školjki se bo blato usedlo na dno, žolčni pesek, ki je svetlo zelene barve, pa bo plaval na vrhu, saj je poln maščobe. Izločijo se lahko tudi holesterinski kristali rjave barve, ki zapirajo žolčevode. Preden se bodo jetra dokončno očistila, moramo izločiti najmanj 2000 kamenčkov, zato čiščenje po potrebi ponovimo čez dva tedna. Vendar so izjemni uspehi že po prvem čiščenju. Sami boste presodili, koliko ste izločili in če je ponovno čiščenje potrebno.

Po čiščenju jeter se počutimo najprej utrujene, potem pa prijetno pomirjene. Splošno počutje je izrazito boljše. V tradicionalni kitajski medicini so jetra v povezavi z elementom les in s čustvom jeze. Kitajci namreč menijo, da jetra skrivajo in hranijo vsa čustva. Zato je pomembno, da jetra tudi energijsko pravilno delujejo. V kolikor je delovanje jeter moteno, so energijsko neuglašeni tudi ostali organi v našem telesu. Ta metoda čiščenja uravnava naše telo posledično holistično, kar je čudovita popotnica tako za medsebojne odnose in psihično počutje kot tudi za fizično zdravje. Ne pozabimo, da zdravje ni zgolj odsotnost bolezni, ampak je več kot to, je dobro psihofizično ravnovesje!


------------
http://www.planet-lepote.com/odnosi_in_dobro_pocutje/zdravje/ciscenje_jeter/stran=2

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev