Maraton Franja 2014

18. junij 2014 ob 23:06 | 401
Ja,dolžan sem poročilo o tem ,kako je bilo.
Malo sem cincal,kaj čem pisati in odločil sem se za čisto resnico.
Na start sem prišel kot zadnji,pa saj je vseeno,kdaj startaš,saj čas prične teči,ko prevoziš merilno preprogo.
Skozi Ljubljano sem vozil za enim,ki je imel posebno kolo,tako,da ni vrtel pedalov,ampak je pritiskal z nogama samo gor in dol.Mislim,da ni prišel daleč,ker ko sem vozil za njim,so se ostali kar dobro odaljili.Do Brezovice sem bil že za njimi,pa tudi Start z merjenjem časa se je pričel tam.Po startu sem se držal skupine,zadnje ali pa predzadnje.Potem se je pa pojavil nekdo,ki je vse to prehiteval,jaz pa takoj za njim,saj mi je kar dobro rezal veter.Do Vrhnike je kar dobro letelo,potem pa krožni,kjer sem ga pustil naprej,saj sem taktiziral za Vrhniški klanec.Prehitele so me še zadnje skupine in potem sem zač klanec,previdno,da se ne bi iztrošil.Prvi so že tu odstopili.Klanec sem nekako izdelal brez muke,vendar počasi se me je že lotevala utrujenost.Nekje na sredini klanca me je prehitelo tudi vozilo,ki je bilo konec zapore ceste.Ko vozim izven zapore,ne nekje od Logatca dohiti reševalno vozilo,ki sem ga imel za seboj do sredine Kladja,kjer me potem naloži avtobus v spremstvu metle,ki označuje konec maratona.
Da se vrnem malo nazaj.Od Godoviča do Idrije je bil spust,kar ni problematično,samo če imaš kolesarske podložene hlače.Jaz sem imel navadne kratke hlače in navadno majico.
V Idriji je bilo prvo okrepčilo.Napil sem se izotonoka,kakšen liter ali več,to je kar teklo.Pa malo sem si dal dol obuvala in malo odpočil na hrbtu,saj mislil sem,da ni kakšne posebne omejitve časa,pa sem se motil.
Proti Cerknem so se mi pojavili krči v nogah,pa sem se nekako potrudil in je šlo.
Spet sem se malo šparal za Kladje,mislil sem si,sam pri sebi,še Kladje potem sem pa dober.
Krči so nekako popustili,ko sem že prečkal merilno napravo za vzpon.
Na začetku je precej hud vzpon,ki pa se na srečo ne vleče skozi.Po približno km vzpona sem bil ves pregret,pa huda vročina in sem si mislil,naj gre vse nekam,pa se ustavim v senci pa da se še malo odpočijem.Ko se uležem,je bil že reševalno vozilo pri meni in me na hitro srašal,če se mi kaj vrti in podobna vprašanja,rekel sem mu,da ne,samo če ima mogoče kaj navadne vode.Dobil sem jo popil in še malo poležal.Reševalno vozilo pa s prižganimi modrimi lučmi ves čas ob meni.
Potem ,ko se malo spočijem in pridem malo k sebi,grem na kolo in naprej,po kakšnem km spet 5 minut počitka,pol pa naprej.Ko me potem po kakšnih 3 km vzpona mine vsa ta kriza in utrujenost,se ob meni pojavi vozilo metla,za njim pa avtobus,ki pobira kolesarje,ki so obupali.Rekel sem,da še ne grem v avtobus,pa sem se prijel vozila in z njegovo pomočjo prišel do vrha,kajti časa ni bilo več.
Na vrhu sem se malo okrpčal,potem pa spust proti Gorenji vasi.
Malo pred Gorenjo vasjo,ko me je že vse bolelo,sem si pa mislil,naj gre vse nekam in sem se takoj,ko je bilo možno vsedel na avtobus.Omislil sem si pivo,ki ga pa na avtobusu ni bilo.Je pa zanimivo,nisem 10 minut sanjal o pivu,ko se avtobus ustavi ob okrepčevalnici in vstopita dva fanta,eden z litrco borovničk,drugi pa limonce.Oboje sem probal.
Poberamo še naprej obupance,potem se pa ustavimo še na bencinski,kjer dobim sanjano pivo...
Na šmartinski se malo pred ciljam ustavimo,kjer odložijo tudi nekega udeleženca,ki je imel posebej prirejeno kolo za pogon z rokami.On naprej,jaz pa za njim.Še zadnja dva,ki sva prevozila cilno šrto,pač s pomočjo avtobusa.
Potem pa po medalje za udeležbo,testenine in radler,ki pripada udeležencem,potem pa domov.....
Pa mi je zamisel,kljub temu,da nisem nič treniral uspela.Pred maratonom po petkovem nakupu bicikla samo 10 km poiskusne vožnje.
Če ne bi tega storil,ne bi bil miren....in zdrav...Maraton Franja 2015 že čaka.....
Prvo,kar bom sedaj storil,Cerkno,nastanitev v sobi in par dni zapored Kladje pa nazaj,pa tudi trikrat v en mu dnevu ali pa še več.Naštudirati hočem vsak naklon posebej.....

Komentarji 6

če želiš komentirati, se
MojsterB
MojsterB3 leta nazaj

za 2015 si pa le vzemi čas, pojdi lepo počasi, čip pa "uturi" nekomu pa naj ga on vozi naokrog :D

aco1959
aco19593 leta nazaj

Se že pripravljam,ko sem doma,zjutraj in zvečer 5km s približno 300m višinske razlike.
To imam pač pred nosom.

arja
arja4 leta nazaj

:):):) sem kar podoživljala s teboj ta maraton in se te predstavljala ležečega v travi, da se malce odpočiješ, spiješ nekje hladno pivo.... je pa doživetje, zabava, neponovljive dogodivščine, ki jih profesionalci najbrž nimajo v taki meri
življenje je lepo in zabavno :)))

aco1959
aco19594 leta nazaj

le kako ti uspe biti tako realna...in uspeš dopolniti še tisto,kar meni ni uspelo napisati.....

MojsterB
MojsterB3 leta nazaj

to je pač Ona.. in vsi smo tako nekako začenjali,no če izvzamem pivo, je pa bila kava in počitek vsakih 10 ali 20 km :)

aco1959
aco19593 leta nazaj

Preveč stvari se lotim,vse bi rad naenkrat,sploh pa so mi všeč izzivi in tekmovanje samega s sabo.
Brez piva pa ne gre,to je nujna pijača za preživetje,moram,sicer sem prezagulen....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev