NLB – »izginilo« 30 milijonov evrov

28. julij 2011 ob 11:35 | 41
»Izginilo« jih je najbrž še precej več, a avtorja tega zapisa je k razmišljanju spodbudila prav beseda v narekovajih. V zadnjih dneh lahko namreč v časopisih prebiramo novo nadaljevanko sage o naši vreči brez dna, ki ji nekateri rečejo tudi banka NLB. In vreča brez dna je bila očitno za številne. Najprej za tiste, ki so praktično brez omejitev zaradi političnih zvez dobivali take ali drugačne slabo zavarovane kredite, in potem za vse ostale – davkoplačevalce, ki so morali iz svojih žepov pokrivati luknje, ki so nastajale vsaj desetletje in pol!


In v jeseni naj bi to vrečo brez dna polnili še z eno dokapitalizacijo. Vse kaže, da bomo na koncu blizu ocen izpred kakšnega leta dni, da NLB-ju »manjka« vsaj kakšna milijarda evrov. Po mojem mnenju več ali manj zaradi načina upravljanja banke, ki ga je »sponzorirala« in hkrati »nadzirala« slovenska politika zadnje desetletje in pol.


Očitno je bila slovenska politika s svojimi omrežji glede »plenjenja« podjetij, v katerih je imela vpliv država, izjemno enotna. Bo že držal rek, da denar ne pozna ideologije ali političnih barv. Kaj kmalu so namreč ugotavljali, da imamo v naši državi takšne in toliko zakonov, da v državnih blagajnah ne puščajo prav veliko prostora za finančne »improvizacije«. In (očitno) je enotno ugotovila, da obstaja cel kup podjetij in finančnih institucij, ki pa nekaj denarja še imajo… Ne gre se zato čuditi, da v Sloveniji nobena politična stranka ni pokazala volje, da bi dejansko zaključila privatizacijo.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev