Otroška imena

26. julij 2011 ob 18:24 | 124
ekaj idej za otroška imena boste dobili tudi na straneh Statističnega urada Republike Slovenije, kjer so navedena najpogostejša imena po spolu, regijah, obdobjih rojstva, sodobna imena, ki se pojavljajo po letu 1990, najbolj redka imena in podobno.

Mnogi so prepričani, da otroška imena s sabo nosijo energijo, ki določa, kako bo novorojenček v bodoče deloval v okolju oz. se nanj tudi odzival. Numerologija je veda, ki razloži vpliv imena (in tudi priimka) na življenje, saj preko simbolične vrednosti števil in medsebojnih razmerij skuša razumeti našo aktivnost, delovanje, načine odločanja in podobno. Kdor želi izvedeti ali so številke otroškega imena za malčka pozitivne, naj obišče numerologa, ki mu bo pripravil izračun in svetoval, ali je izbrano ime za otroka priporočljivo ali ne. Numerolog vam bo namreč razložil pomen črk, ki vsebujejo določena števila, iz katerih razbere vibracijsko frekvenco, ki določajo osebne lastnosti posameznika.

Če vam numerologija ni blizu, potem se za izbiro otroškega imena odločite sami. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza, ob tem pa ne pozabite, da bo vaš otrok z njim živel celo življenje ali vsaj do 18. leta starosti, ko ga bo imel možnost zakonsko spremeniti. Vsak polnoletni državljan, ki še ni bil kaznovan oz. ni v kazenskem postopku ima namreč možnost, da se preimenuje.

V Britaniji obstaja podjetje, ki se ukvarja z razlago otroških imen. Za precejšnjo vsoto denarja preverijo korenine izvora imena, pregled vseh njegovih prevodov ter pomene v najmanj 100 jezikih sveta. Zanimiva, a draga izkušnja, ki vam bo denarnico stanjšala najmanj za 1500 evrov.

Sodobni starši si dandanes brez obotavljanja privoščijo bolj ekstravagantna imena, v zadnjem času tudi znani Slovenci presenetijo javnost s precej neobičajnimi otroškimi imeni, kot so Liu, Jalen, Magdalina, Lilu, Vall, Tjuš, Kanenas, Aria in drugo. Naj bo Leon, Juš, Žan, Janez ali Franc, odločitev je vsekakor v vaših oz. naših rokah! :)

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev