Ženske na dopust vzamejo dvakrat preveč oblačil

27. julij 2011 ob 12:56 | 107
Neka raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da ženske na poletne počitnice vzamejo dvakrat več stvari, kot jih dejansko potrebujejo. Povprečna Britanka naj bi tako na dvotedenski dopust vzela 44 kosov oblačil, dejansko pa bo oblekla le 61 odstotkov tega, kar ima s seboj.

Raziskava je razkrila, da ženska v povprečju na dvotedenske počitnice vzame 18 zgornjih delov oblačila, 12 parov hlač ali kril ter šest kopalk, od tega pa dejansko obleče le 12 zgornjih delov, šest parov hlač ali kril in trojne kopalke, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Preostanek prostora v prtljagi pa zasedejo čevlji, saj povprečna ženska na dopust vzame kar osem parov. Več kot četrtina od 3000 vprašanih žensk je v kovčku našla prostor za celo več kot deset parov čevljev, tri četrtine pa jih je odgovorilo, da nazadnje obujejo le šest parov.

Profesor psihologije na univerzi v Lancastru Cary Cooper je ob tem razložil, da ženske načrtujejo vnaprej in pakirajo za celo vrsto možnih situacij.

Njihovih partnerjev pa ne vznejevolji le teža prtljage, temveč tudi vrednost njene vsebine. Vrednost vseh oblačil v kovčku povprečne ženske naj bi namreč znašala kar 1140 funtov.

Raziskava je tudi razkrila, da ženske v povprečju za pakiranje porabijo štiri ure, ena od desetih žensk pa je priznala, da za pripravo na dopust porabi celo 12 ur ali več.

Morda je presenetljivo, a vprašane ženske so razkrile, da pakiranje pravzaprav sovražijo. Skoraj četrtina jih je priznala, da so se med pakiranjem počutile pod stresom, več kot petina pa jih je dejala, da je bilo pakiranje bolj stresno od njihove službe.

Večina žensk tudi v svoje roke vzame večji del organizacije dopusta, skoraj tretjina jih je namreč dejala, da so ga organizirale brez pomoči svojega partnerja.

SE BO TREBA NAVADIT!! :)

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
AntiFicko
AntiFicko4 leta nazaj

Sexy.si oblačila :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev