Blind 4 destiny BIOGRAFIJA

05. januar 2009 ob 12:39 | 1015
Skupina Blind 4 destiny je bila ustanovljena spomladi leta 2008.
Vse se je začelo s pogovorom med Gregorjem in Damjanom, ko sta izvedela za Kulturni maraton, kjer so se lahko predstavljali novi bandi. To ju je zelo zanimalo in dogovorila sta se, da bosta poskusila ustanoviti novo glasbeno skupino za nastop. Sprva nista vedela, kaj in kako. Damjan je vprašal Aljaža, če je pripravljen zaigrati z njima, Grega pa Tadeja. Oba sta z velikim veseljem privolila in tako so bili dogovorjeni za prve vaje. Najprej je Grega igral bobne, a so ugotovili, da je v takem bendu obvezno potreben tudi basist. Izvedeli so, da je pripravljen zaigrati tudi Simon in tako je nastala »prva postava« skupine. Damjan – solo kitara, Grega – bas kitara, Aljaž – ritem kitara, Tadej – klaviature, Simon – bobni.

Začetki so bili precej zapleteni, saj so vaje potekale v nedokončani sobi pri basistu in zvok ki je prihajal iz hiše na ulice in v vas, je bil precej grozen. A kljub temu so tri pesmi, s katerimi so se predstavili na prvem koncertu, na zadnjih vajah pred nastopom zaigrali »v nulo«. Ker so se dobro odrezali na tem Kulturnem maratonu in so dobili kar nekaj pohval, so se odločili, da nadaljujejo z vajami. Na tem prvem nastopu so mimogrede pridobili še pevko Nino Vrbnjak, ki je z njimi preživela in odpela kar nekaj počitniških dni, ter z njimi nastopila tudi na motozboru pri Kantini. Ker so se zaključevale počitnice in se je bližala šola, so se odločili, da za nekaj časa dajo glasbo na stran.

A niso zdržali dolgo!

Damjan in Grega sta zopet združila moči in poklicala člane nazaj, v isti zasedbi, le brez pevke. Zdaj glaven vokal poje Grega. Skupina se zopet trudi in vadi za nadaljnje nastope.

Trenutno skupina šteje pet članov, ki so pripravljeni soustvarjati med seboj in igrati za sebe in za Vas. Kot sami pravijo, igrajo zato, ker jih glasba sprošča in združuje, ter jim je v veliko veselje. Vaje še vedno potekajo pri Gregorju doma, kjer so si člani iz nedokončane sobe naredili studio.

Igrajo komade, ki se jim zdijo primerni in dovolj znani za igranje med mladimi, kot tudi starejšimi poslušalci. To so razne rock, rock&roll, in druge zvrsti pesmi. Igrajo svoje avtorske pesmi, kot tudi razne priredbe drugih avtorjev.

To so:
AC/DC, Guns'n roses, Tina Turner, 4 non blondes, Queen, HIM, Liquido, Status quo, Nirvana, Jet, Blink 182, Blur, Creed, Puddle of mudd, Letters to cleo, Vlado Kreslin, Električni orgasam, Mi2, Plavi orkestar, Don mentony band, Big foot mama, Siddharta, Tabu, Prljavo kazalište, Nude, Zablujena generacija, Dan D, Zaklonišče prepeva, Bijelo dugme, Sokoli, Šank rock,…,ipd.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
Anna45
Anna458 let nazaj

VAŽNO JE, DA SE IMATE VI LEPO...
PAPPAA

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev