Ne bom več kupoval v Mercatorju!

10. februar 2017 ob 09:16 | 205
Res je, že vse od prevzema Mercatorja s strani Agrocora pred dvemi leti sem začel opažati "pričakovane" spremembe v bližnjem Mercatorjevem centru.
Že nekajkrat mi je prodajalka na moje vprašanje o kakšnem izdelku odgovorila v hrvaščini... hmm pa sem toleriral, "saj je konec koncev zdaj to hrvaška trgovina" je bila moja misel in ni težav kajti hrvaščino razumem. Pomislil pa sem, da je vseeno lepo, da se v E'Leclercu z menoj vsi! pogovarjajo slovensko. Prav tako mi še nihče v Sparu ni odgovoril v nemščini...

Pa pustimo jezikovne 'spodrsljaje', saj smo včasih bili v isti državi in res ne čutim nobenih zamer ali karkoli.
Tudi na to da so začeli iz polic izginjati nekateri izdelki, ki sem jih bil navajen, sem se nekako sprijaznil in s prijatelji smo pač skomignili z rameni: "Merkator pač postaja podoben Konzumu, saj to smo pričakovali"

Bolj kot ne sem se res navadil hodit v druge trgovine, kjer sem dobil tiste izdelke, ki sem jih včasih kupoval v Mercatorju. Včeraj pa sem bil ravno v bližini Mercatorjeve trgovine, ko sem se spomnil, da nimam več ketchupa in ker sem si ga zaželel sem stopil v Mercator.
Direktno do police kjer naj bi bili takšni izdelki sem hitro prišel in pregledal kaj je na izbiro. Dve vrsti ketchupa! "Samo dve!" in to ena neznana znamka in drugi z Mercatorjevim logotipom.

Čeprav imam najraje Heinzov ketchup (po možnosti hot) sem v "sili" kupil Mercatorjevega saj mi je prodajalka zatrdila da je trenutno zmanjkalo Heinzevega...(?)

Doma pa, ko sem že potešil svojo željo po ketchupu začnem malo bilj natančno prebirati napise na embalaži:
NIKJER NI BILO NAPISANO:
- izvor, oziroma kje je izdelan ta ketchup
- ali je iz EU ali od kje...
- kakšne so sestavine... le nekaj o tem koliko % paradižnika vsebuje... kaj pa ostalo!

Ja, prepričan sem da bi to moralo biti napisano na vsakem živilskem izdelku in če si lahko Mercator dovoli takšen izdelek imeti na svoji polici in to z oznako MERCATOR, no potem jaz tam res ne bom več kupoval!

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev