Akcija "Častim pol litra"

11. oktober 2009 ob 17:04 | 259
slika


Slovenske študentske organizacije v prihodnjih dneh organizirajo študentski krvodajalski teden, ki bo potekal pod geslom Častim pol litra. Organizacije in klubi vse študente pozivajo, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje krvi, saj ta rešuje življenja.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Zvezo Študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) organizira študentski krvodajalski teden, ki bo po vsej Sloveniji potekal od ponedeljka do nedelje.

Študentske organizacije so se z organiziranjem največje študentske krvodajalske akcije skupaj odzvale na problematiko občasnega pomanjkanja krvi po Sloveniji. Namen krvodajalske akcije je spodbuditi mlade k sodelovanju, v njih ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika, predvsem pa med njimi vzbuditi čut za solidarnost in skrb za sočloveka. Zadnje namreč lahko izrazijo tudi z darovanjem krvi, še več, s tem dejanjem lahko nekomu izboljšajo ali celo rešijo življenje, poudarjajo v ŠOS.

Študentske organizacije in študentski klubi bodo krvodajalske akcije izvajali po določenem terminskem načrtu.
V ponedeljek in torek bodo krvodajalske akcije potekale na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani (med 7. in 15. uro), v torek in sredo na oddelku za transfuzijo Splošne bolnišnice Izola (med 8. in 12. uro), prav tako v torek tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor (med 9. in 14. uro).

Poleg tega bodo krvodajalske akcije organizirali tudi posamezni študentski klubi. In sicer Klub študentov občine Celje v ponedeljek, Klub logaških študentov, Študentski klub Domžale, Klub idrijskih študentov (v Ljubljani), Klub študentov občine Koper, Klub študentov občine Piran in Klub jeseniških študentov v torek, Klub ptujskih študentov in Klub trboveljskih študentov pa v četrtek.

V soboto bodo krvodajalsko akcijo organizirali Klub ormoških študentov in Laški akademski klub, 23. oktobra Klub Študentov Kranj, 24. oktobra Prleški študentski klub, 27. oktobra Klub študentov Poljanske doline, Klub študentov Selške doline in Klub škofjeloških študentov, 5. novembra pa Klub koroških študentov, so še sporočili iz ŠOS.

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
MAJ-rana
MAJ-rana8 let nazaj

Lepo yes

Fukish007
Fukish0078 let nazaj

humano dejanje, jaz bi tudi daroval kri vendar me je preveč strah...ampak nekoč bom zbral pogum in jo bom daroval

sponka.com
sponka.com8 let nazaj

..pametna poteza, krvi nikoli ni dovolj,
le naj se širi vest, da uspe ta krvodajalska akcija..

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev