AKTUALNO - POSVOJI KOZO ALI OVCO

17. april 2015 ob 14:19 | 128
V naši sirarni s srcem in dušo skrbimo za naše živali. Srca se nam nasmejejo ob pogledu na našo čredo drobnice, ki se zadovoljno in brezskrbno pase na več kot 20 hektarjih zaraščenega in zapuščenega posestva v Kančevcih, v neposredni bližini sirarne.

Posest se nahaja v Krajinskem parku Goričko, v katerem se površine v zaraščanju povečujejo zaradi neustrezne rabe zemljišč. Z rejo drobnice je povezana izraba travnikov in pašnikov, ki so pomembna življenjska okolja redkih in ogroženih živali in rastlin. Tako naša čreda opravlja to pomembno nalogo ohranjanja travniških površin. Na pašnikih preživi tudi zimo, kjer zanjo skrbi naša družina. Veliko nam pomeni, da se naše živali prosto pasejo in uživajo v zanje naravnih pogojih. Trudimo se ohraniti njihovo sonaravno rejo.

Nov projekt sirarne vabi vse ljubitelje drobnice in kakovostnih domačih mlečnih izdelkov v partnersko kmetovanje - v posvojitev koze ali ovce.

Kmalu bomo objavili podrobnosti o možnostih prispevanja za partnersko kmetovanje.Vabljeni ste na obisk živali, za vaše otroke bomo pripravili prav posebej zanimivo doživetje skrbi in dela z našo čredo, v neokrnjeni naravi. Vabljeni ste seveda tudi v našo sirarno!

Prav tako si srčno želimo povečati našo čredo, da bodo naše ovce dobile še več kozjih in ovčjih prijateljic! Vabljeni ste, da se nam pridružite v ustvarjanju naših sanj.

NOVI IZDELKI V SODELOVANJU S TRGOVINO TUŠ

Izdelke najdete v trgovinah Tuš med izdelki Tušove nove znamke Slovenske dobrote.O NAŠI SIRARNI

Dobrodošli v prvo kmečko sirarno na Goričkem, ki smo jo julija 2010 odprli za vse ljubitelje kakovostnih domačih mlečnih izdelkov.


Svojo vizijo uresničujemo v Ratkovcih, majhni vasici v osrčju Krajinskega parka Goričko. Razgibana narava Goričkega, sonaravna reja živali, ki se večinoma prosto pasejo, in tradicionalni način predelave so podlaga za našo sonaravno proizvodnjo, saj le tako lahko zagotavljamo bogato biološko vrednost naših končnih izdelkov.

V sirarni pripravljamo mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka. Ovčje in kozje mleko pridelujemo v glavnem sami, kravje pa odkupujemo od sosednjih kmetij. Dnevno tako predelamo tudi do 700 litrov mleka.
Standardi kakovosti
Izdelki sirarne nosijo znak ES. Ta potrošnikom zagotavlja, da izdelki ustrezajo najstrožjim standardom veterinarskih predpisov v Sloveniji v skladu s standardi kakovosti Evropske unije.

Vabljeni, da nas obiščete v Ratkovcih ali na ekoloških tržnicah.

Vaša sirarka

Tinka Šeruga Lazarovski

slika 517557

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev