Črna "Dolenjka" usodna za deklico

02. avgust 2009 ob 12:55 | 314
slika


Na hitri cesti Trebnje - Karteljevo pri Hrastju se je okoli 4.25 ure zgodila huda prometna nesreča. Neuradno smo izvedeli, da je zaradi hudih poškodb med prevozom v Klinični center umrla komaj dve leti stara deklica. Še sedem oseb se je poškodovalo, od teh dve huje. Udeležena so bila tri osebna vozila. V zadnjem polletju je na dolenjsko-belokranjskih cestah umrlo že 11 ljudi./11:15 - Zaradi hudih poškodb so poleg tragično preminule deklice v ljubljanski Klinični center prepeljali še dve osebi, enega otroka in neuradno voznika enega od vozil. Dve osebi sta ostali na zdravljenju v novomeški Splošni bolnišnici. Enega ponesrečenega so v bolnišnici tudi operirali. Tri osebe pa so po pregledu že odpustili iz bolnišnice.

/10:00 - Po neuradnih podatkih je eden izmed poškodovanih otrok umrl.

Po podatkih novomeških policistov so bila v nesreči udeležena tri vozila tujih registrskih oznak, osem oseb je poškodovanih, nekatere od teh tudi huje, vendar pa nihče naj ne bi bil v življenski nevarnosti. Dve osebi sta ostali ukleščeni v vozilih, rešili so ju gasilci GRC Novo mesto. Hitra cesta je bila popolnoma zaprta približno dve uri in pol, pričakujejo pa se še občasne kratkotrajne popolne zapore zaradi odstranjevanja poškodovanih vozil, vendar do daljših zastojev naj ne bi prišlo. Promet je bil sproščen okoli sedme ure. Po neuradnih podatkih naj bi bili udeleženci državljani Moldavije in Italije.

(foto: GRC Novo mesto)

/8:23 - Po neuradnih podatkih sta bila dva otroka zaradi hudih poškodb prepeljana v ljubljanski Klinični center, aktiviran pa je bil tudi helikopter za nujni medicinski prevoz.

Včeraj Ob 18.33 so bili v Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni o prometni nesreči motorista v naselju Jelovec, občina Sevnica. Obveščeni so bili reševalci NMP ZD Sevnica, ki na kraju nesreče motorista niso našli.

Ob 20.36 je na cesti Čudno selo - Griblje, v občini Črnomelj, prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih vozil. V nesreči sta se dve osebi lažje poškodovali, oskrbeli so jih reševalci NMP Črnomelj. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorje, nudili pomoč pri nakladanju vozil za odvoz in počistili cestišče.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev