DROGA KAR NA POKOPALIŠČU

20. september 2015 ob 10:54 | 80
Novomeški kriminalisti so zaključili dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. V zaključni akciji so odvzeli prostost trem osumljencem iz okolice Novega mesta. 25-letni osumljenki je bilo po prenehanju zakonskih razlogov pridržanje odpravljeno, 56-letnega in 29-letnega osumljenca pa so kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor. Zaradi kaznivih dejanj in sodelovanja v omenjeni kriminalni združbi so ovadili tudi 34-letno osumljenko, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kriminalisti so zbrali zadostno število materialnih in drugih dokazov za dokazovanje 53 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in kaznivega dejanja oviranje pogreba in skrunitev groba. Kriminalisti so delovanje kriminalne združbe spremljali tudi z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov, so povedali na PU Novo mesto.

Kriminalna združba je po ugotovitvah kriminalistov pod vodstvom 56-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta preprodajala predvsem heroin in kokain na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Storilci so prepovedano drogo skrivali in hranili pod ploščo nagrobnika na enem izmed pokopališč v Novem mestu. Policisti so pod kamnito ploščo našli in zasegli 302,13 gramov heroina.

Osumljenki in oba osumljenca so policisti in kriminalisti v preteklosti že obravnavali zaradi storitve več kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. 56-letnega osumljenca pa so obravnavali tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj. Vsi so bili zaradi omenjenih kaznivih dejanj v preteklih letih že pravnomočno obsojeni.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev