KAJ PA TO⁉️

02. oktober 2017 ob 07:03 | 77

Grem dobre volje v gozd z namenom,da naberem eno par jurčkov za prijatelja ter njegovo družino, da bodo imeli za eno rižoto oz.dve in na kaj naletim...na tale masakr.
Avtorju tega sporočam,da bi si ti polomile obe roki in dobro razmisli o svojem dejanju,seveda če je kej prostora v glavi za razmislek.
Take zadeve znova in znova odpirajo vprašanja o pravicah ter o dolžnostih lastnikov gozdov.
Dejstvo je ,da lahko po sedajšnji zakonodaji vsak posameznik lomasti ter uničuje vse,kar mu pride pred nos v gozdu ter pušča za seboj pravo razdejanje.
Paralelno razmišljanje kako bi bilo ko bi BRKINCI naprimer šli v Italijo,Istro,Goriška brda,Ljubljano,itd.,ter to isto počeli tam oz.si na nek način lastili prostor-katerikoli.Zagotovo bi za uničevanje tuje lastnine oz. vandalizem kazensko odgovarjali.
Morda bi bilo potrebno v šolski sistem umestit predmet v katerem bi se učilo o tem kako se pravilno ter spoštljivo obnaša do narave ter ,da smo brez nje niko i ništa,da sploh ne omenjam vlogo družine pri tem!!!
Navsezadnje pa kreatorjem zakonodaje sporočam naslednje:
1. Gozd je služil in še služi kmetu ,da si lahko eno malo poravi ekonomsko stanje z nabirajem gozdnih sadežev(gobe,borovnice,jagode,kostanji) in to na SVOJIH površinah.
2. Lastnik gozda plača davek od gozda in kakšne pravice ima???
3. Morda bi blo potrebno uvest kakšne plačljive dovolilnice iz katerih bi se sredstva stekala na račune od lastnikov gozdov( agencija bi se lahko imenovala Gozdni SAZAS).
4. To problematiko bo potrebno čimprej uredit drugače bo prihajalo do konfliktih situacij.
5. Pa še tole kaj ne gre na nek način v takih situacijah tudi za neke vrste legalno krajo ter poniževanje???
6. Prostora za diskusijo je res ogromno.

Za konec pa tole; iz gozda sem prišel besen ter jezen.
Lep dan vsem, avtorju masakra pa FUCK OFF.
Vir: g Pavel Kocjančič

slika 629681

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
borigi
borigi8 mesecev nazaj

Se popolnoma strinjam, da bi temu storilcu lastnoročno polomil roke in še kakšno nogo za povrhu.
Ravno včeraj sem šel na sprehod po gozdu in z grozo opazil, da nekateri takole razmečejo tudi užitne gobe, ki jih očitno ne poznajo in ne pomislijo da jih morda kdo drug pozna...

Buhteljcek
Buhteljcek8 mesecev nazaj

Dobro si preberi še enkrat zahteve, ki jih navaja v točkah. Če jim bo ugodeno, potem ne boste več videli ne zbrcanih mušnic, kot tudi nobenih drugih gobe ne več! Adijo jurčki, ki jih tako radi prosto nabirate in ki za zdaj z ostalimi gozdnimi plodovi, še vedno veljajo za javno dobro. Ne, ti za zdaj še naši skupni jurčki bi po avtorjevem zahtevku morali pripadati lastniku gozda (divjad bo sigurno v naslednjem zahtevku!) in vi boste morali plačati odškodnino, če jih boste hoteli nabirati! To je poanta tega prispevka, ne pa neke mušnice!

borigi
borigi8 mesecev nazaj

tudi to se strinjam... hočeš reči, da se potem sploh nebi smeli sprehajati po gozdovih? ali kaj si mi hotel povedati?

Buhteljcek
Buhteljcek8 mesecev nazaj

tako je

borigi
borigi8 mesecev nazaj

kmetje za to ne rabite nobenega zakona, le postavite ograjo okoli svoje posesti, tako kot je na slovenski južni meji in potem lahko na kakšnem vhodu pobirate vstopnino / carino :-))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev