Kako izboljšati seks?

30. avgust 2009 ob 08:30 | 1051
slikaV dolgoletni vezi se seks lahko precej ohladi. Mi vam ponujamo nekaj načinov, kako znova razpihati ogenj v spalnici.

Se še spominjate začetka vajinega razmerja, ko sta se lahko spolnim radostim predajala kjer koli, kadar koli in vedno znova in znova? Sedaj pa je vajino spolno življenje postalo podobno razburljivo kot dolgočasna deževna nedelja? Ali to pomeni, da je seks iz vajinega odnosa dokončno in zanesljivo izginil? Naj vas potolažimo, ohlajene spalnične rjuhe so dejstvo, s katerim se prej ali slej srečajo skorajda vsi pari, vendarle pa še ne pomenijo, da bosta do konca življenja živeli v celibatu. Različna libida med vama so nekaj povsem normalnega, zato še ni razloga za paniko. V nadaljevanju pa preberite, s čim lahko ponovno vneseta strast v vajino posteljo in obudita spomine na strastne začetke vajine veze.

Kompromis, kompromis, kompromis
Zdi se, da je odgovor na vsa pereča vprašanja vselej kompromis in čeprav vam gre to že pošteno na živce, je tudi sedaj tako. Če sta vajina libida različna, bosta morala poiskati zlato sredino, ki bo ustrezala obema. Je vaše spolno poželenje bolj izraženo? Potem boste morali biti vi tisti, ki boste v iniciacijo spolnega odnosa vložili nekoliko več truda in domišljije ter tako vzburili vašega nekoliko bolj pasivnega partnerja oziroma partnerico. V primeru, da pa je vaš libido nižji, svoji partnerici oziroma partnerju to povejte in skupaj se pogovorita o tem, kaj vas vzburja. Morda je to daljša predigra, morda določene besede, romantična večerja ob svečah ali ogled porno filma? Kar koli že, od partnerja oziroma partnerice ne morete pričakovati, da vam bosta brala misli, zato le z besedo na dan!

Ne pozabita na čutnost!
Če je vajin seks postal neke vrste rutina, potem zagotovo v njem ni niča kaj dosti čutnosti, kar seveda pomeni tudi nezadovoljstvo s spolnim življenjem. Da bi ga zopet obudila, morata vanj vnesti nekaj novosti, za katere pa ne bosta potrebovala nobenih posebnih pripomočkov, veliko časa ali energije, le nekaj stare dobre domišljije. Dotikajta se drug drugega s prsti, jeziki, peresi ali čem drugim, kar vaju vzburja. Raziskujta vajini telesi in se pri tem izogibajta eksplicitnemu dotikanju spolovil in penetraciji. S tem bosta povečevala vzburjenje in končni rezultat bo neverjetno orgazmičen seks.

Izboljšajta vajin partnerski odnos
Žal, vendar resnično, se konflikti v odnosu poznajo tudi v spolnem življenju in so najpogostejši razlog, da namesto v vročem objemu zvečer zaspita vsak na svoji strani postelje. Še posebej ženske se morajo v odnosu počutiti varne, ljubljene in zaželene, da se lahko sproščeno prepustijo uživanju v spolnosti, zato je lahko odtujenost glavni razlog za probleme na tem področju. Če je tudi pri vama tako, vama ne bo pomagalo nič drugega, kot iskren pogovor brez dlake na jeziku. Spremembe na boljše seveda ne bodo opazne čez noč, potrebno bo vložiti kar nekaj truda, vendar pa bo končni rezultat zagotovo poplačal napore, s katerimi ga bosta dosegla.

Ostanita realistična
Eden od razlogov za razočaranje in nezadovoljstvo v seksu so lahko tudi previsoka pričakovanja. Resnično življenje je namreč pogosto lahko precej daleč od holivudskih romantičnih filmov, zato ne pričakujte, da bo prav vsak seks podoben novoletnemu ognjemetu. Včasih bo bolj mlačen, spet drugič prepočasen ali prehiter, vendar pa je to nekaj povsem normalnega. Če vas bo to spravljalo v slabo voljo, boste storili več škode kot koristi, zato se ne obremenjujte s filmskimi podobami, ki so pogosto nadvse nerealistične.
slika

slika
Ja ljubezen res dela čudeže

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev