Lužar se seli?

08. oktober 2009 ob 13:04 | 235

slika

V torek smo poročali, da sta Dars in Srečko Lužar dosegla dogovor oz. pogodbo o izselitvi iz hiše, ki stoji na trasi nedokončanega odseka dolenjske avtoceste. Lužar se bo preselil v sosedovo hišo. Pogovarjali smo se z Marijo Osolnik Šenica, državno pravobranilko iz Novega mesta. Pogodba je bila podpisana prav v torek.

Na podlagi tožbe, ki jo je na predlog Darsa vložilo državno pravobranilstvo, je Okrožno sodišče v Novem mestu 17. septembra izdalo sodbo, s katero je ugodilo zahtevku, da mora Lužar izprazniti razlaščene nepremičnine in jih v 15 dneh izročiti v posest Republiki Sloveniji.

Pogovarjali smo se z Marijo Osolnik Šenica, državno pravobranilko iz Novega mesta, je za Radio Krka še pojasnila, da je hkrati v teku sodni postopek za določitev odškodnine razlaščene nepremičnine na Okrajnem sodišču v Novem mestu , kjer je za 22. oktobra razpisana obravnava. V obeh zadevah pa bi v primeru vložene pritožbe moralo odločati še Višje sodišče. Zato so ves čas glede na nujnost hitre pridobitve razlaščene nepremičnine vzporedno tekle aktivnosti s ciljem sporazumne rešitve zadeve.

V zadevi Lužar je bila v torek, 6.oktobra, podpisana pogodba v kateri so dogovorjeni obveznosti pogodbenih strank, ki so tudi rokovno določene. Glede izpraznitve razlaščenih nepremičnin je rok izselitve Lužarjevih vezan na izpraznitev začasne nadomestne nepremičnine v katero se bodo začasno preselili Lužarjevi. Postopke na sodišču zoper Srečka Lužarjevih bodo skladno v dogovoru umaknili v roku treh delovnih dni, ko bodo Lužarjevi izpraznili razlaščeno nepremičnino.

Zadeva Kovačič preložena za 45 dni

V torek smo poročali, da je za 13. oktober na Upravni enoti Trebnje napovedan narok v zadevi razlastitve Kovačiča, ki pa ga bodo preložili za 45 dni. To je za Radio Krka potrdila Osolnik Šenica in pojasnila, da so se za to odločili na podlagi skupnega sporazuma in da so dogovori v zaključni fazi in se je potrebno dejansko dogovoriti le še o nekaj podrobnostih. Preložitev je bila na soglasen predlog obeh, Darsa in Kovačiča. Predlog je podalo pravobranilstvo na podlagi predloga Darsa.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev