Lužarju ponujali več kot pol milijona

30. avgust 2009 ob 08:47 | 199
EKSKLUZIVNO:

Zapletom z gradnjo dolenjske avtoceste ni videti konca. Včeraj so se pri županu Muhiču sestali državnozborski poslanci iz JV regije in ugotovili, da so povsem nemočni. Danes se je oglasil razburjeni Jordan, ki ga je zmotila Muhičeva izjava o njegovi izobrazbi in naše neuradno ugibanje, če je njegovo dobro poznavanje zakonodaje v tem primeru povezano s sorodstvom. Alberta Jordana smo gostili v studiu. Neuradno smo izvedeli, da naj bi država Lužarju najprej ponudila 480-tisoč evrov, v drugi ponudbi že 530-tisoč evrov.

Potem ko je včeraj novomeški župan Muhič sklical novinarsko konferenco, ki so se je udeležili tudi državnozborski poslanci iz JV regije in na kateri so razpravljali predvsem o težavah pri gradnji dolenjske avtoceste, še posebej v primeru Lužar in njegovem zastopniku Jordanu, se je danes razburjen oglasil slednji. Jordana je zmotilo naše povzemanje izjave župana Muhiča, ki je povedala, da gre v primeru Lužar zgolj za »kaprico«, a ne same stranke (v tem primeru Srečko Lužar), ampak za "kaprico" samega svetovalca (v tem primeru Albert Jordan), ki je kvalificiran električar, ki ima izjemno moč in ki dobro meša glave pristojnim v reševanju omenjenega problema.

Jordan je razburjen razložil, da ni električar, ampak elektrotehnik jakega oz.močnega toka in da zahteva opravičilo župana in nas medija, ker nismo pri njem preverili, kako je z njegovo izobrazbo. Zmotilo ga je naše ugibanje glede njegove dobre podkovanosti v pravno-zemljiških zadevah in zanikal vpletenost snahe.

Jordan je v pogovoru za Radio Krka pojasnil vse zaplete oz. zakaj ni uspešnih dogovorov s pristojnimi državnimi institucijami.

Poklicali smo tudi župana Muhiča, ki pa se mudi na seji vlade v Ljubljani, kjer razpravljajo prav o tej zadevi.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi država Lužarju najprej ponudila 480-tisoč evrov, v drugi ponudbi že 530-tisoč evrov. Lužarju naj bi neuradno ponujali tudi hišo v Cegelnici in še 20 drugih lokacij.

POJASNILO ŽUPANA MUHIČA:

V zvezi z včerajšnjo izjavo župana Mestne občine Novo mesto Alojzija Muhiča o težavah pri gradnji dolenjskega avtocestnega kraka, konkretneje o primeru Lužar, župan pojasnjuje, da pooblaščenca družine ni imenoval, njegovo izobrazbo pa je navedel izključno v kontekstu, da pooblaščenec ni pravni strokovnjak ali izvedenec gradbene stroke, ki bi lahko zakonito zastopal omenjeno družino v sodnih ali upravnih postopkih. V njegovo strokovnost na področju elektrotehnike pa župan nikakor ne dvomi.

Tonske izjave župana žal ne moremo zagotoviti, saj se mudi na seji vlade v Ljubljani, na kateri bodo med drugim razpravljali tudi o omenjenih zastojih pri gradnji dolenjske avtoceste.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev