Majdičeva s 4 zlomljenimi rebri in cevko po medaljo; iger zanjo konec

18. februar 2010 ob 10:36 | 467

"Ne vem, če bi preživela, če ne bi dobila medalje"

Za čudežno dobitnico brona v Vancouvru Petro Majdič so olimpijske igre končane. Po pregledu pri zdravniku se je izkazalo, da je poškodba prehuda, da bi stisnila zobe še na 30 km.
Majdičeva je sprva mislila nastopiti še na maratonu v klasiki (svoji najljubši disciplini), ki bo na sporedu prihodnjo soboto, a je to postalo nemogoče. Tudi v svetovnem pokalu letos ne bo več tekla.
"Globinsko slikanje je razkrilo, da ima Petra zlomljena štiri rebra. Že prvi pregled pa je pokazal, da ima pnevmotoraks. To pomeni, da se ji je zrak nabiral v prsnem košu, zato smo ji vstavili cevko v medrebrni prostor in je z njo šla na podelitev medalj. To se zazdravi samo in ni potrebna operacija. Rebra so zlomljena brez premika, kar je ugodno. Da se zacelijo, narava potrebuje kakšen mesec. Po tem času tudi izginejo bolečine. Dokler ima pnevmotoraks, ne sme leteti z letalom, razen če ima vstavljeno cevko. Po mojem mnenju bi bilo prav, da se to pozdravi, preden odleti v domovino," je za Radio Slovenija povedal dr. Matjaž Turel, vodja zdravniške ekipe v slovenski odpravi.
Na glavni trg v Whistlerju z reševalnim vozilom
"Fizično se zelo slabo počutim in sem že prestala minioperacijo. Izkazalo se je, da je poškodba precej huda. Ne vem, če bi preživela, če ne bi dobila medalje, a zdaj jo imam in mi je ne more nihče vzeti. Nekajkrat sem hotela odnehati, a ko veš, zakaj se boriš, vendarle gre naprej. Na koncu sem bila tako utrujena kot še nikoli. Zdržati tri ure tako bolečino, pa še teči, je nekaj neverjetnega. V takih okoliščinah kolajne nisem pričakovala, sem si jo pa močno želela. Mislim, da bi v normalnih okoliščinah zmagala, tudi tekmice so mi priznale, da bi si zaslužila zmago,” je povedala Majdičeva po podelitvi medalj, ki je bila ob 4.20 po našem času. Majdičevo so morali na glavni trg v Whistlerju pripeljati z reševalnim vozilom, na oder za zmagovalce pa je stopila ob pomoči spremljevalnega osebja.
Takoj po podelitvi medalj so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Vancouver.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
branac
branac8 let nazaj

vsa čast ji !!!

ajdamarija
ajdamarija8 let nazaj

Če ni tale naša Petra heroj ,potem nevem kdo si ta naziv lahko prisluži.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev