Nadzor nad preiskavo sobotne nesreče

08. december 2009 ob 13:24 | 505
slika
Še vedno odmeva sobotna nesreča, ki se je zgodila pri Mačkovcu in v kateri je bila huje poškodovana voznica osebnega vozila. Zdravstveno stanje poškodovane je kritično. Na PU Novo mesto so odredili nadzor nad preiskavo in nam odgovorili na nekatera vprašanja.

S Policijske uprave Novo mesto so nam odgovorili na vprašanja glede sobotne prometne nesreče pri Mačkovcu, v kateri je bila huje poškodovana voznica osebnega vozila. O nesreči, ki jo je v svojem prostem času povzročil policist Policijske postaje Novo mesto, so policisti Operativno komunikacijskega centra takoj obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca, ki se ogleda nista udeležila. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ga je osumljena uradna oseba, zaposlena v policiji (kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti), je bil o nesreči obveščen tudi Specializiran oddelek pri Vrhovnem državnem tožilstvu, ki se je takoj vključil in prevzel obravnavo omenjenega dogodka. Direktor Policijske uprave Novo mesto je zaradi ugotavljanja strokovnosti in zakonitosti obravnave prometne nesreče odredil izredni strokovni nadzor za razjasnitev vseh okoliščin.

Postopek ugotavljanja alkoholiziranosti na kraju prometne nesreče ni bil opravljen, ker sta bila oba udeleženca v prometni nesreči poškodovana in so ju z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico. Vse nadaljnje okoliščine postopka pa so predmet omenjene obravnave Specializiranega oddelka pri Vrhovnem državnem tožilstvu in izrednega nadzora, ki ga je odredil direktor Policijske uprave Novo mesto.


Sam postopek buri duhove, voznica v kritičnem stanju

Neuradno naj bi na kraj dogodka prva prispela policijska patrulja, ki naj bi najprej priskočila na pomoč povzročitelju. Poškodovana ženska je namreč negibno ležala v vozilu. Policisti naj bi neuradno poskušali opraviti alkotest z voznikom passata, ki je sedel v policijsko vozilo. Po nekaj trenutkih naj bi ta zavpil in zapustil policijsko vozilo ter sedel nazaj v svoje razbito vozilo. Dve minuti kasneje so na kraj dogodka prispeli gasilci Gasilsko reševalnega centra, ki so moškemu nudili pomoč in pomagali poškodovanki, ki naj bi bila še vedno brez zavesti. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci, ki so pomagali poškodovanima. Oba poškodovana so nato z reševalnim vozilom prepeljali v novomeško Splošno bolnišnico.

Poškodovana, moški je bil lažje, ženska huje, so oskrbeli v bolnišnici. Moškemu naj bi med drugim oskrbeli roko. Precej nenavadno pa je, da je povzročitelj zapustil bolnišnico brez opravljenega preizkusa alkotesta. Neuradno naj bi moški poklical svojo soprogo, ki naj bi neuradno delala v zdravstvu in naj bi nato skupaj zapustila bolnišnico. Kasneje so ga iskali policisti, a ga niso našli. Neuradno je odšel v tujino, neuradno na Hrvaško. Vrnil naj bi se šele včeraj (ponedeljek) in naj bi bil na bolniški.

Moškemu naj bi zaplenili vozilo in potekala naj bi forenzična preiskava.

Ob tem še dodajmo, da je ženska v prometni nesreči utrpela hude telesne poškodbe. Poleg zloma golenice, so zdravniki poškodovanki odstranili del debelega in tankega črevesa. Pri tem dodajmo, da je 27-letnica noseča in da je njeno zdravstveno stanje kritično. Kot so nam povedali svojci se je stanje dekleta danes ponoči še poslabšalo.

Ponedeljkovo uradno poročilo Policijske uprave Novo mesto:

Nekaj minut pred 3.30 uro se je prometna nesreča zgodila na regionalni cesti v bližini Mačkovca. 53-letni voznik osebnega avta iz Novega mesta je vozil iz Otočca proti Novem mestu. V bližini Mačkovca je zapeljal na levo smerno vozišče v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno, po svojem smernem vozišču pripeljala 27-letna voznica osebnega avta iz okolice Šmarjeških Toplic. V izogib trčenju je zavila levo, vendar sta vozili kljub temu trčili. Ob trku se je vozilo voznice prevrnilo in drselo ob kovinski zaščitni ograji in pristalo na boku. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico. Promet na tem delu ceste je bil zaprt v obe smeri do 6.35 ure. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi z ugotovitvijo vseh okoliščin prometne nesreče.

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
Zidarka
Zidarka8 let nazaj

čist žalostno

dule82
dule828 let nazaj

ŽALOSTNO;(

Anna45
Anna458 let nazaj

glej...nesreč imam jaz sama preveč in sory...tega ne berem...zato tudi ne gledam poročil od začetka...same tragedije...
neeee

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev