Opozorilo: Od jutri dalje moten promet po Novem mestu

11. oktober 2009 ob 16:20 | 354
Že pred poletjem smo predstavili t.i. ''Dneve zaščite in reševanje 2009'', ki bodo od 15. do 17. oktobra letos potekali prav v Novem mestu. Predsednik organizacijskega odbora in poveljnik Civilne zaščite (CZ) RS Miran Bogataj je takrat predstavil potek tridnevne predstavitve vseh reševalnih služb, skupaj z osrednjo državno vajo ''Krka 2009'', in občane zaprosil za razumevanje, saj bo v teh dneh precej spremenjen prometni režim na osrednjih lokacijah, to so Glavni in Novi trg ter Loka in na drugi strani reke zelenica pri Tušu in stadion Portovald.
Zapore prometa že od jutri dalje

Uprava RS za zaščito in reševanje pa danes obvešča, da bo zaradi omenjene vaje že od jutri, 11.oktobra, do prihodnje nedelje, 18.oktobra, popolna zapora Glavnega trga v Novem mestu, in sicer od Mladinske knjige do Vodnjaka. Obvoz bo urejen.

Popolna bo tudi zapora parkirišč na Novem trgu, in sicer od srede, 14.oktobra, do nedelje, 18.oktobra, delna bo zapora vozišča in popolna zapora parkirnih prostorov od Sokolske do Jenkove ulice. Promet bo urejen z začasno prometno signalizacijo.
Predstavitev vseh vrst reševalcev

Na Novem trgu bodo konec prihodnje tedna potekale osrednje predstavitve vseh reševalnih služb, kot so gasilci, Uprava za zaščito in reševanje, potapljači, reševalci ipd., tam bo tudi Rdeči križ s krvodajalsko akcijo, pa promocija Slovenske vojske in Policije, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu itd. Na Glavnem trgu bodo svoj prostor našli prodajalci, trgovci in zastopniki opreme, ki jo reševalne službe potrebujejo. V tem času bo tudi več strokovnih posvetov: z župani na temo uveljavljenja organizacijskih sprememb na področju zaščite in reševanja, z ravnatelji slovenskih šol pa o izbirnem predmetu s tega področja, srečali se bodo tudi s predstavniki Hrvaške, Italije in Madžarske, s katerimi CZ sodeluje.
V petek osrednja državna vaja oz. dan, ko bo v Krko zgrmel avtobus

''Nekaj ljudi bo poškodovanih, nekaj mrtvih, šlo bo za zahtevno operacijo, ki zahteva koordinirano intervencijo vseh, od reševalcev do gasilcev in potapljačev,'' je načrt reševalne vaje ''Krka 2009'' opisal Bogataj in dodal, da tovrstne vaje zahteva današnji čas, ko se reševalne službe srečujejo z vse večjim številom množičnih prometnih nesreč, Krka pa jim nudi priložnost izvedbe vaje še v njenem vodostaju. Državna vaja bo, kot smo že poročali, po scenariju preverila delovanje lokalnih reševalnih služb v primeru, da se zgodi hujša prometna nesreča. Tako bo manjši avtobus prihodnji petek, 16. oktobra zgrmel s Šmihelskega mostu v Krko.

Zadnji dan bo predvsem v znamenju gasilcev, saj bo več kot 1000 gasilcev tekmovalo na stadionu Portovald. Podrobneje bodo vse skupaj predstavili še na torkovi novinarski konferenci.
slika


VIR: Lokalno.si

Komentarji 11

če želiš komentirati, se
GRCNARKA
GRCNARKA8 let nazaj

Upam, da je vse potekalo tako, kot je bilo začrtano, Alenka

MAJ-rana
MAJ-rana8 let nazaj

hvala!!!!

Fukish007
Fukish0078 let nazaj

hmm ka pa wem mogoče pa bom kje blizu da si bom kaj ogledal

zsotler
zsotler8 let nazaj

Hvala za povabilo,teška bo res ,super bi bilo videti in vajo kakor tudi prijatelje.

marko3
marko38 let nazaj

Nič ne bom hodil po Dolenski.Na Primorsko.

whisky
whisky8 let nazaj

Nimam časa...mam šiht......

jakasraka
jakasraka8 let nazaj

Ja mislim,da bi bilo zanimivo videti.

Buhteljcek
Buhteljcek8 let nazaj

če boš imel čas pridi bom zraven

jakasraka
jakasraka8 let nazaj

Teška bo,da bi lahko prišel.
Če pa bi mogel bi pa sigurno prišel.

dule82
dule828 let nazaj

bi blo zanimivo pogledat vajo mislim

Buhteljcek
Buhteljcek8 let nazaj

če boš imel čas pridi bom zraven-

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev