PISMO NEKEGA OČETA

10. april 2016 ob 15:00 | 305
SILVIJA PAVČIČ·15. MAREC 2016
Ta zapis mi je posredovala prijateljica po elektronski pošti. Objavljam ga, ker je potrebno o takih zadevah spregovoriti “na glas” in javno. Edino tako bomo opozorili na pristojne, naj ukrepajo, čimprej in učinkovito. Apeliram na vse tule, če ste moji Prijatelji, DELITE TA ZAPIS !!!

“NUJNO PREBERI?!!!!!!!!!!!!!!!!
Za starše. Sinu (17 let) so v šoli podtaknili drogo (tableto) v steklenico čaja, ki jo je imel s seboj. Opaziti je bilo močno razširjene zenice in nenavadno (ag...resivno) obnašanje. Takrat tega še nisem vedel, pa tudi preveč nisem bil pozoren na vse skupaj, ker izhajam iz tega, da se mora učiti tudi na napakah in vzamem "preizkušanje" do neke mere v zakup. Poleg tega zelo dobro ve, kaj so droge, od računalniške zasvojenosti naprej. Problem pa je nastal, ko so me klicali iz šole in obvestili, da je storilec priznal dejanj po tistem, ko so prijavo naredile sinove sošolke. Ker se mi ni sanjalo, kaj storiti v tem primeru, sem ga odpeljal k zdravniku. Tam sem doživel pravo malo predavanje. Zdravnica si je navkljub zavarovalniškim 10. minutam vzela čas več kot pol ure (kar sem bil prijetno presenečen), klicala kolega toksikologa in na 113. Žal se je to zgodilo 24 ur po dogodku in laboratorijski izvidi bi ne bili več dovolj učinkoviti. Zelo pozitivno sem bil tudi presenečen, ker je storilec še isti dan “letel” iz šole! Naš primer se je sicer končal srečno, vendar pa:
Kar naprej me znanci obsipavajo z informacijami, da se je podobno zgodilo tudi njihovemu otroku. Zdravnica mi je med drugim razložila kup stvari, o katerih zdaj govorijo tudi drugi na fb-ju. Baje so izgubili kompleten nadzor nad drogami. Preko spleta lahko naročiš za male denarje karkoli, kdorkoli in od kjerkoli. Široka paleta drog se ne deli več na marihuano, extasy, zeleno, rumeno, modro in ne vem kakšno tabletko še, pač pa na najrazličnejše učinke - od kratkotrajnih, do takih, da pristaneš na invalidskem vozičku, skočiš v reko, se poženeš iz strehe, koga pretepeš ali pa ti celo odpove kakšen organ. Veliko ljudi, ki potuje iz tujine, s seboj prinese tudi veliko take in podobne nesnage, ki jo potem delijo naokrog, če že ne zaradi denarja pa zato, da dokažejo svoj pogum.
Sam predvidevam, da jih bo preizkusil še marsikdo, problem pa se je začel pojavljati, ko z drogami nasilno, sleparsko ali pa zgolj prijateljsko posiljujejo druge. Ko sem zavrtel "film nazaj", sem se spomnil na dogodek, ki ga nikdar nisem jemal preveč zares. Spomnim se, da je bilo govora o zadrogiranju in zlorabi nekega dekleta. "Finta" s kozarcem je očitno idealna in preizkušena zadeva. Če boste starši pustili otroke ven same (ne glede na polnoletnost!), se pogovorite z njimi in jim zagrozite, da kozarca ali steklenice NIKOLI ne izpustijo izpred oči. Tudi, če gredo na stranišče, naj svoj kozarec ne prepustijo nadzoru prijateljem, pa ne zaradi nezaupanja do njih, temveč zaradi tega, ker prijatelji ne bodo pazili na pijačo. Glasba, družba lahko odtegne njihovo pozornost. Od natakarjev naj vedno zahtevajo ZAPRTO STEKLENICO in ne poln kozarec. Če tega nimajo, naj pač ne naročijo pijače iz kozarca.
Tu v ospredju niso samo droge, pač pa sleparji, ki se spoznajo na sistem in ga izkoriščajo. Če so ti sleparji (očitno, da so) tako agresivni, moramo kot kaže biti agresivni tudi starši.
Postopek je pa sledeč: če opazite pri otroku široko odprte zenice, nenavadno obnašanje ipd., ga nemudoma odpeljite v najbližji zdravstveni dom. Z otrokom se ne pogajajte, ker bo že v stanju "prepričevalca" in bo izgubljal stik z realnostjo. Tam omenite sum in zahtevajte laboratorijski pregled vode in krvi. S tem boste imeli trdne argumente za policijo. Ko boste dobili izvide in, če bodo jasno kazali na to, pokličite št. 113. Tam vam bodo dali napotke, kako in kaj. Običajno postanejo policisti zelo alergični na storilce, sploh, če imajo v rokah dokaze, kar pomeni, da bodo začeli s pregonom še tisti trenutek.
Hvala, ker delite in opozarjate!!! Edino tako bomo svet zavrteli naprej in ne nazaj!”

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
borigi
borigi1 leto nazaj

Dobro jutro!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev