Policisti zahtevajo spodobno plačilo

19. junij 2008 ob 17:03 | 550
slika


Policisti naj bi dobili le 70 evrov neto za vsak mesec predsedovanja Slovenije EU. Od direktorja policije Romška zato zahtevajo povečanje "nespodobnega" dodatka od 45 do 75 odstotkov osnovne plače.


Generalni direktor policije Jože Romšek naj pripravi nove dogovore o opravljanju povečanega obsega dela za policiste, ki so sodelovali pri projektu predsedovanja Slovenije EU, so sporočili iz Združenja policistov Slovenije. Po njihovih besedah so policisti dobili nekajkrat manjši prispevek k delu kot drugi primerljivi javni uslužbenci.Policisti naj bi po navodilu Romška dobili 70 evrov neto mesečnega plačila za povečan obseg dela. (Foto: POP TV)Kot so zapisali, so policisti te dni prejeli dogovore o povečanem obsegu dela, v katerih je generalni direktor njihov "prispevek k delu pri projektu predsedovanja Slovenije EU ocenil na nespodobnih 100 evrov bruto oziroma okoli 70 evrov neto mesečnega plačila za povečan obseg dela, kar je nekajkrat manj, kot so za podobno delo prejeli drugi primerljivi javni uslužbenci".

Kot temelj pri višini dogovorjenega zneska za povečan obseg dela naj se po njihovih besedah upošteva načelo enakopravnega obravnavanja z drugimi primerljivimi javnimi uslužbenci, ki so skupaj s policisti opravljali naloge iz projekta predsedovanja Slovenije EU. Ti so po navedbah združenja policistov na povsem enaki pravni podlagi prejeli mesečno od 45 do 75 odstotkov dodatka na višino osnovne plače.

Po njihovem mnenju ima za sklenitev takšnega sporazuma generalni direktor policije oziroma njegova pristojna služba vso potrebno pravno podlago.
slika
slika
slika

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev