Sever: Človeka nikar

24. november 2009 ob 17:54 | 256


Policijsko veteransko društvo Sever Posavje danes ob 11. uri v Kulturnem domu Krško odpira razstavo z zgodovinskim pregledom dela organov za notranje zadeve Človeka nikar ....

Predstavlja dejavnost policije v času boja za samostojno Slovenijo. Želja društva je, da bi si jo ogledali posavski šolarji, dijaki in študenti, so sporočili organizatorji.

Po besedah predsednika veteranskega društva Vlada Bezjaka so pripadniki organov za notranje zadeve, danes ministrstva za notranje zadeve, in ostali državni organi na območju Slovenije v letu 1989 pripravili in izvedli vse potrebno, da so preprečili prihod mitingašev iz nekdanjih republik Srbije in Črne gore oz. nekdanje skupne države Jugoslavije v Ljubljano.

Na območju takratne Uprave za notranje zadeve Krško so po odločitvi tedanjega vodstva republiškega sekretariata za notranje zadeve in Tomaža Ertla ter ob izdatni pomoči vodstev delovnih organizacij iz Posavja, delavcev milice Uprav za notranje zadeve Krško, Maribor in Murska Sobota ter drugih izvedli operativne ukrepe, da do uresničitve napovedanega tako imenovanega mitinga resnice ni prišlo, pojasnjuje Bezjak.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev