Šok: To je tihi ubijalec, ki ga imate v svojem domu tudi vi!

01. marec 2016 ob 12:11 | 268
Zadnja študija je šokirala javnost: te tihe ubijalce imamo doma skoraj vsi, zaradi njih pa letno umre več kot sto tisoč ljudi!
Ste tudi vi med tistimi, ki imajo radi dišeče svečke, dišave za dom, razne dišeče razpršilce in podobno? Večina teh izdelkov, ki je namenjena temu, da osveži in nadišavi prostor, je zelo strupenih, je pokazala zadnja raziskava. Ti izdelki vsebujejo mnogo strupenih snovi. In zaradi teh tihih ubijalcev vsako leto umre sto tisoč ljudi.

Raziskava, ki so jo naredili v Veliki Britaniji je pokazala, da so izdelki, ki jih uporabljamo v gospodinjstvih, to so razni razpršilci za pobijanje insektov, dezodorantov, čistil, dišav, dišečih sveč in podobno, polni strupenih kemikalij, ki so tako agresivne, da lahko, če jih uporabljamo redno, povzročijo raka.

Čistila, dišave …
Vsakodnevno v svojem domu po vsem svetu uporabljajo razna čistila, dišave, dezodorante in se nihče niti ne zaveda, da so ti izdelki mnogokrat sestavljeni iz škodljivih formaldehidov, ti pa so povzročitelji hudih bolezni. Imenujejo jih tihi ubijalci, saj jih vsakodnevno uporabljamo v svojem domu in se niti ne zavedamo, koliko škodljivih hlapov, plinov, delcev spuščamo v okolje, v zrak, ki ga dihamo.

Ti izdelki pa so lahko celo tako strupeni, da povzročijo celo možgansko ali srčno kap. Povzročijo lahko okvaro ledvic, okvarijo lahko tudi pljuča. Strokovnjaki zato opozarjajo, da bi morali ti izdelki vsebovati manj škodljive snovi. Ljudi pa opozarjajo, naj jih ne uporabljajo, če pa že, naj preberejo iz česa so sestavljeni, preden jih spustijo v okolje.

Dišave, dišeče svečke, čistila, vse to lahko povzroči astmo, trajne okvare organov, sladkorno bolezen, tudi demenco in raka. Zato premislite, s čim in kako čistite ter dišavite stanovanje.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
atoma
atoma2 leti nazaj

se strinjam, vse preveč je teh tihih ubijalcev

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev