Sv. Primož nad Kamnikom: Pes v obraz ugriznil osemletnega dečka, brezvestna lastnica dala lažne podatke

08. marec 2015 ob 08:42 | 174Osemletnega dečka je pred kočo na Sv. Primožu napadel pes, stafordski bulterier. Čeprav je bil privezan, je skočil vanj in ga ugriznil v lice. Hudo krvavečega fantka so hitro odpeljali v bolnišnico, kjer so mu rano zašili, a brazgotina mu bo verjetno ostala za vse življenje. In, kot da to ni dovolj, je lastnica psa podala povsem lažne podatke. Fantkov dedek prosi za pomoč.

Na nas se je obrnil bralec, katerega osemletnega vnučka je včeraj okoli 13. ure na Svetem Primožu nad Kamnikom napadel pes.

"Vnuček je sedel na klopci pred lokalom koče v senci. Ko je vstal, da bi se premaknil na sonček, k svojemu očetu, je šel mimo psa, takrat pa je ta skočil vanj in ga ugriznil v lice," je opisal. Psa – šlo naj bi za stafordskega bulterierja – je imela lastnica sicer privezanega, a to ga ni ustavilo.

Brazgotina za celo življenje

Ker je fantek močno krvavel, ga je prijazni oskrbnik koče s svojim avtomobilom hitro odpeljal v dolino in na urgenco. Tam so mu lice zašili, a brazgotina mu bo po ocenah zdravnikov najverjetneje ostala za vse življenje, je še povedal naš bralec.
Lastnica je svojega psa branila, češ, da se je fantka ustrašil, nato pa na prošnjo, naj pove svoje osebne podatke, odgovorila, da pri sebi nima dokumentov. Fantkov oče ji je tako, hočeš - nočeš, moral verjeti, ko mu je povedala svoje ime, naslov in telefonsko številko.

Kar je najbolj žalostno pri vsej zgodbi, pa je dejstvo, da se je pozneje izkazalo, da nič od povedanega ne drži in da si je ženska podatke enostavno izmislila. Ko jo je fantkova družina poskušala poklicati, so namreč ugotovili, da telefonska številka ne obstaja, prav tako ne naslov, ki ga je navedla.

Policija zadevo potrdila

Zadevo smo seveda preverili tudi na PU Ljubljana, kjer so nam potrdili, da so bili včeraj nekaj minut pred 17. uro obveščeni, da je na Sv. Primožu nad Kamnikom pes ugriznil otroka.

"Dogodek naj bi se zgodil okoli 13. ure. Starši so otroka peljali v UKC Ljubljana, kjer so mu nudili prvo pomoč. Lastnica psa je sicer nudila osebne podatke za katere po do sedanjih ugotovitvah kaže, da so lažni," je zapisal tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete lastnice psa, je še dodal.

Lastnica starejša ženska rdečih las, pes sliši na ime Meta ali Maja. Ju prepoznate?

Fantkov dedek se je na nas obrnil s prošnjo, da objavimo opis ženske, za primer, če jo kdo prepozna. Pa ne toliko zaradi napada, bolj zato, ker ga skrbi za vnuka v primeru, da ima pes steklino. "Razumem, lahko se zgodi vsakomur. A to, da ob taki stvari, ko gre za otroka, poveš napačne podatke, tega ne razumem," je povedal. Kot pravi, se boji, da je ženska, ki je očitno lagala o vsem, lagala tudi glede tega, da je pes cepljen proti steklini. V tem primeru bo fantek povrh vse travme moral prestati še vse, s tem povezane težave.

Kot je opisal, je bila ženska stara okoli 60 let, manjše drobne postave, visoka okoli 160 centimetrov. Imela je temnejše rdeče-rjave lase, ostrižene na daljšega paža in rjava sončna očala. Oblečena je bila bolj lahkotno, v rjavo jopico oz. jakno, svetlejše hlače, po vsej verjetnosti znamke Nike, in črne, malo višje čevlje z debelejšim podplatom.

Njena psica naj bi bila stafordski bulterier bele in svetlo rjave barve, ki sliši na ime Meta ali Maja.

Če žensko ali njenega psa prepoznate, pokličite najbližjo policijsko postajo ali na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev