Takoj ga umaknite iz svoje prehrane, zelo strupeno je!

13. april 2016 ob 05:57 | 201
O sojinemu olju se je mnogo že pisalo. Nekoč je veljalo za zelo zdravilno, danes pa je znano, da ni. Sojino olje je zelo strupeno, pravijo znanstveniki.

Zakaj?
Sojino olje je proizvedeno na način, ki je za zdravje ljudi škodljiv. Prav tako sojino olje vsebuje številne strupene toksine, zaradi njih strokovnjaki opozarjajo, da ga ne uživate. Da bi bilo sojino olje kvalitetno za uživanje, bi bil potreben zelo drag in zahteven proces, a proizvajalci se ga v večini prav zaradi slednjega ne poslužujejo.

Znano je tudi, da je ekološko pridelana soja zdravilna le v majhnih količinah, velike količine pa škodujejo zdravju. V velikih količinah lahko soja povzroči celo Alzheimerjevo bolezen. A ekološko pridelano sojo v trgovini dobite le s težavo, večina soje, ki jo kupujemo, je gensko spremenjene in zaradi tega ne prinaša nič dobrega zdravju. S takšno sojo pa je hranjena tudi živina.

Tudi sojino mleko je največkrat izdelano iz gensko spremenjene soje, zato morda ni tako zelo zdravo.

Strokovnjaki opozarjajo, da proizvajalci živil ščitijo svoje izdelke in nikoli ne bodo priznali, da so ti za zdravje morda škodljivi, celo strupeni.

Zato moramo sami pazljivo izbirati živila, ki jih uživamo. Naj na seznamu ne bo sojinega olja, ostalih izdelkov iz soje pa zelo malo in zelo poredko, piše spletni portal www.healthyfoodstar.com.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
DonciBalonci
DonciBalonci2 leti nazaj

O pravilni uporabi soje sem pripravljen verjeti kvečjemu kakšnemu vrhunskemu japonskemu strokovnjaku na področju prehrane. Vse drugo je nakladanje prizvajalcev.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev