Toča klestila na Posavskem

17. junij 2008 ob 19:05 | 613
Nad Slovenijo se je razbesnelo več neviht. Švigale so strele, padala je toča, voda je zalila ceste. Ker bo še deževalo, meteorologi opozarjajo pred naraslimi

Če imate fotografije ali posnetke neurij v Sloveniji, jih prosimo pošljite na 24ur.com@pop-tv.si.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da bodo v naslednjih urah narasle reke v večjem delu države. Najbolj se bodo dvignili vodostaji rek v zahodni, severni in osrednji Sloveniji. Zlasti reke s povirji v predalpskem hribovju Julijskih Alp in v Polhograjskih Dolomitih ter reke s povirji v Kamniško Savinjskih Alpah bodo v noči na sredo dosegle velike letne pretoke. Ob predvidenih nalivih bodo narasli tudi manjši vodotoki na omenjenih območjih, na izpostavljenih mestih so možna razlivanja.

Do torka zjutraj je v zahodni Sloveniji lokalno že padlo okoli 50 milimetrov padavin, do srede zjutraj pričakujejo v zahodni Sloveniji lokalno dodatnih več kot 100, v osrednji pa več kot 50 milimetrov padavin. Padavine so se danes razširile nad vso državo, ponekod so divjale nevihte, vendar o hujših posledicah ne poročajo. V Ajdovščini in okolici zaradi obilnih padavin nekateri jaški niso več požirali vode, zato so jo morali ajdovski gasilci izčrpavati, vendar o hujših posledica neurja ne poročajo. Tako zlahka pa je niso odnesli v okolici Krškega. Tam je padala toča, zaradi česar je nastala večja škoda na vinogradih, sadovnjakih in poljščinah. O toči poročajo tudi iz občine Brežice.

Neurje se pomika proti severovzhodu države. Gasilci so morali posredovati v Senovici pri Šmarju pri Jelšah in v Slovenski Bistrici, kjer so morali s cestišča odstraniti kamenje in blato. V Litiji je udarila strela, v Šmartnem pri Litiju pa so morali gasilci odstranjevati podrto drevje, kamenje in blato, ki ga je naneslo zaradi močnih padavin. Na cesto Krško-Vrbina pa se je podrlo drevo, zaradi česar je bila cesta nekaj časa zaprta. Posredovali so gasilci iz Krškega, ki so drevo odstranili. Padavine in nevihte bodo vztrajale vso noč, oslabele bodo v sredo popoldne, razjasnilo se bo šele jutri zvečer.


Lepši časi se nam obetajo šele v četrtek, ko bo končno precej jasno in topleje. Tudi v petek bo sončno, a ne za dolgo, že popoldne bodo v severni Sloveniji nastajale krajevne nevihte. Tudi sobota bo pisana, postregla bo s soncem in nevihtami.
slika

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
ivicasinkovec
ivicasinkovec8 let nazaj

narava da in vzame

Fukish007
Fukish0079 let nazaj

narava vrača udarec

HAMPOVCANS
HAMPOVCANS9 let nazaj

MY THE BEST FREND...BRAVO IN MOJ PODPIS!!!!!!!!!!!!!!

arja
arja9 let nazaj

narava dela svoje!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev