TRAGEDIJA, KI SE SPREMINJA V POLITIČNO KOMEDIJO IN FARSO

08. februar 2010 ob 09:26 | 418


Ob tem, da že nekaj dni celotno Slovenijo pretresa tragedija, v kateri je izgubil življenje lastnik psov, znan in ugledni zdravnik, vse skupaj v današnjem TV klubu v 24ur na POP TV meji že na neokusen cirkus in tragedijo ter se spreminja v politično komedijo in farso, ki lahko strese najvišji državni vrh.

Svetlana Makarovič ne bi bila dobra stara Svetlana, če ne bi tako naravnost zabrusila ministru, naj nemudoma odstopi zaradi nesposobnosti. Minister Pogačnik pa očitno ni Erjavec, ki bi znal komunicirati z ljudmi in se mu hudo zatika. Vse več je tudi podatkov na katere se sklicuje in se eden za drugim izkazujejo za sporne. In dejansko je Svetlana res opozorila na moralno in etično zelo vprašljivo ravnanje pokojnega lastnika psov, ko je vprašala g. Megliča, ali ga je po napadu nanj lastnik psov obiskal v bolnici oziroma ali ga je sploh kdaj kontaktiral. Saj bi se vendarle kot lastnik psov moral počutiti krivega in prevzeti določeno odgovornost.

Vprašanje je tudi, če bo v pravnemu kolesju g. Meglič sploh uspel kdaj videti kakšen euro odškodnine, če ima nasproti znana odvetniška imena, ki jih ne zanima etika in morala temveč pravne uzance in postopki in so vse to sposobni zaobiti in primer sodno dobiti ter je na drugi strani tudi po njihovo javni interes države, da ščiti sama sebe napram individualnemu državljanu.

Na drugi strani mi je znanka povedala neverjetno zgodbo, da so njenemu očetu za to, ker naj bi hišni pes na dvorišču na vsiljivca, ki je hotel vdreti ograjo zalajal in se je pri tem očitno vsiljivec popraskal, ker se je ustrašil in ga pes sploh ni napadel, še manj ugriznil ali kaj podobnega, po nekaj letih brez, da bi oče moral iti kam na sodišče ali bil tja pozvan, so z njegovega bančnega računa odtrgali neverjetne zneske za domnevno odškodnino (več kot 7000 EUR) in si sploh ni mogel nič pomagati.

Verjetno bomo kar prva država na svetu, kjer lahko ministra in predsednika vlade, s tem pa tudi celotno vlado odnesejo psi bulmastifi. To se pa verjetno še ni zgodilo nikjer, da bi izhodno strategijo porušili psi in to bulmastifi.

Poiskal sem nekaj informacij o sami pasmi psa, ki se ga zaradi njegovega robustnega videza marsikdo ustraši ob prvem srečanju. Na presenečenje in po pojasnilu ga. Kolar smo lahko lepo videli, da je ta pes ob pravilni vzgoji prijazen. Zelo rad se boža in je hvaležen vsakemu, ki mu nameni kakršnokoli pozornost, saj to vedno išče. V osnovi je zelo miren, nenapadalen, vendar močno navezan na svojega gospodarja (čeprav brani vsakogar, ki je njegov »prijatelj«). Same plemenite lastnosti. Sicer je to pasma z zelo izrazitim in močnim karakterjem ter neomajno voljo.

Vendar ob nepravilni vzgoji se lahko izpadi svojeglavosti in samovolje ponavljajo in prerastejo v velik problem. Sam po sebi je pes zelo učljiv, prilagodljiv in vodljiv, vendar mu moramo že od samega začetka posvečati ogromno pozornosti, da se ne zapre vase ali postane napadalen, saj ga je v teh slučajih zelo težko oziroma nemogoče obvladovati.

Nič takega, kar ne bi veljalo tudi za človeka. In, ko sem prej opisal primer kako so človeka po krivem in krivično kaznovali, ki se brani ni bil sposoben obraniti med interesi različnih uglednih lobijev ljudi, ki vsak vleče k svoji koristi v materialnem pohlepu, kako naj se brani šele pes. Čeprav tudi ta uglednost navzven je lahko samo zunanja fasada človeka, za katero se lahko skriva zelo sprevržen človek. In to začutijo prej kot ljudje sami psi. Saj je bil Fritzl tudi zelo ugleden meščan v soseski, kjer je toliko let mučil svoje družinske člane.

Klientela zdravnikov, politikov in odvetnikov, znanih in uglednih imen, neformalnih takšnih in drugačnih povezav, to je pa lahko že zelo "scarry case" in velik problem.

In potem se predsednik Vlade RS še javno pohvali, da je uglednega zdravnika poznal vrsto let, kakšen dan za tem, pa mediji objavijo neprijetno vest organov po končani obdukciji psov.

Nekaj sem prepričan. Krivi niso bili psi.

Kriv je bil človeški faktor, kakorkoli se je že in se bo še odvijala ta zgodba.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
mandolina
mandolina8 let nazaj

saj se ve,da je Pahor samo lutka na vrvici,Meni se skoraj smili,ko pa revež še prdniti ne sme takrat,ko bi mu pasalo,če mu Golobič in Kresalka ne dovolita.

avtoman
avtoman8 let nazaj

Spoštovani Buhteljček, kot drugi si tudi ti natrosil nekaj svoje pameti.
To pa da bi to vlado ali vsaj ministra odnesli bulmastifi je pa malo lovska.
Vse afere do sedaj to vlado niso niti malo zamajale. Niti očitno laganje ministra ne! Upam da bodo znali volilci pravilnoi razsoditi na naslednjih volitvah.
Kar se tiče izhodne strategije, pa vidim samo to, da se število brezposelnih še naprej povečuje.
Pred časom sem prebral, da vlada ne bo uvedla dodatka pri gorivu, za financiranje železnic. To je pa najboljša izjava v stilu komunističnih časov. K sreči smo sedaj v Evropi in nam boljševiki ne morejo omejevati prehodov čez mejo, ter lahko tankamo cenejše gorivo v Avstriji in drugod, zato ne moremo imeti dražjih goriv kot jih imamo.
V Ameriki so prodajali ure, ki so kazale čas do izteka mandata Buša, mi bi pa rabili uro za našo vlado.
LP

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev