Trupla bi lahko bila pri Slavonskem Brodu

05. julij 2008 ob 19:23 | 686
Za pomoč pri iskanju zaprosili Hrvate
slika


zadnji poseg ob 18:08


Reševalci so prečesali že celotno območje Save do meje s Hrvaško, a jim pogrešanih še ni uspelo najti. Civilna zaščita bo za pomoč zaprosila tudi Hrvaško.

Obstaja namreč velika možnost, da je trupla odplavilo na hrvaško stran. Reševalci so pregledali celotno območje do krške nuklearke oziroma do meje s Hrvaško, a pogrešanih niso našli, je povedal poveljnik intervencije in vodja Podvodne reševalne službe Slovenije Anton Travner. Najbližja prečna mreža je na Hrvaškem postavljena v Slavonskem Brodu. Znani pa so že primeri, ko so ponesrečenca na Savi našli prav na tem območju.

Reševalci bodo iskali vse do teme in iskalno akcijo nadaljevali tudi v nedeljo. Znova bodo pregledali bazen pod gradbiščem HE-ja Blanca. Zato bodo morali izvesti tudi nekaj gradbenih del in spremeniti vodotok, ki je bil v petek zelo močan. Globina Save je na tem območju od 5 do 10 metrov, vidnost pa nična.

V iskanju sodelovalo skoraj 150 ljudi
Travner je dejal, da so 35 potapljačev razdelili v štiri skupine, v akciji pa sodelujejo tudi trije rafti, na katerih so reševalci, vodnik s psom, pripadnik policije in eden ali dva gasilca.

Ena izmed ekip bo podrobneje pregledala tudi jez pri krški jedrski elektrarni, akciji pa se je pridružil tudi policijski helikopter z dvema potapljačema za hitre intervencije. Teren bodo preiskovali vse do meje s Hrvaško.

Na občini Sevnica so odprli žalno knjigo
Na občini Sevnica so v sejni sobi odprli žalno knjigo za žrtve četrtkove nesreče na reki Savi. Sožalna knjiga bo odprta vsak dan od 8.00 do 19.00 vse do pogreba sevniškega župana in poslanca Kristijana Janca, ki bo v torek ob 18.00 na pokopališču na Studencu.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev