V Cerkljah letalska nesreča

15. oktober 2009 ob 09:00 | 349
slika


Pri izvozu iz armiranega letalskega zaklonišča je na letalu prišlo do puščanja goriva. Po odpovedi krmilnega mehanizma je letalo trčilo v osebni avtomobil. Voznik je ostal ukleščen v vozilu. Obe vozili sta se vneli, tudi oba pilota v letalu sta bila ujeta v kabini.

K sreči je šlo tokrat le za dobro pripravljeno in usklajeno reševalno vajo gasilske enote letalske baze, gasilske enote PGD Krška vas, PGD Skopice in še nekaterih oddelkov vojaške baze Cerklje ob Krki.

Slavko Zupančič, kot vodja gasilske enote letalske baze, je ob zaključku povedal, da je zadovoljen z videnim in opravljenim. Poudaril je, da je njihova enota vedno v pripravljenosti, za morebitne resnične nesreče tako v okviru vojaškega kompleksa, kot tudi zunaj. 14 poklicnih gasilcev letalske baze, 12 iz PGD Skopice in 7 prostovoljnih gasilcev iz Krške vasi je zmoglo opraviti vse zadane naloge. Na letališču Cerklje imajo zraven dobro in ustrezno usposobljenih in izobraženih poklicnih gasilcev tudi potrebno opremo za tovrstno reševanje.

Sicer pa je 107.LEBA enota v sestavi namenjena podpori zračnih sil in oskrbi letališča, naših vojaških enot tako v Cerkljeh kot tudi na letališču Brnik.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev