Vizjak: Nesreča hud udarec za državo

04. julij 2008 ob 14:08 | 716
Varnostna navodila nepojasnjeno preslišana
Vizjak: Nesreča hud udarec za državo

Slovenija, pred 34 minutami


Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je poudaril, da so imeli udeleženci spusta po Savi jasna varnostna navodila, a se jih vsi niso držali.

Obenem je Vizjak, ki je bil na prizorišču nesreče do treh zjutraj, zanikal, da bi bili za nesrečo krivi neustrezni varnostni ukrepi na elektrarni. Povedal je, da je govoril z direktorjem podjetja Hidroelektrarne na spodnji Savi Bogdanom Barbičem, ki je bil prisoten pri sami nesreči. Barbič mu je pojasnil, da so se predstavniki občine Sevnica, ki so spust organizirali, predtem zglasili na podjetju, kjer so jim spust čez prelivna polja nastajajoče hidroelektrarne odločno odsvetovali.


Še med spustom so imeli po besedah Vizjaka vsi udeleženci jasna navodila, naj se ne podajo čez prelivna polja. Prvi od treh čolnov se je po pojasnilih ministra pred nevarnim odsekom tudi ustavil, potniki pa so udeležence spusta v preostalih dveh čolnih pozvali, naj se držijo dogovorjenih navodil. Kot je še dejal minister za gospodarstvo, nikakor ne more razumeti, zakaj v drugih dveh čolnih poziva niso upoštevali, saj je bilo med njimi tudi več dobrih poznavalcev razmer na tem delu reke, med drugim vodja projektov gradnje akumulacijskega bazena hidroelektrarne.

Po besedah Vizjaka je nesreča hud udarec za lokalno skupnost, regijo in državo.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev