Za romskega svetnika pomočnica vzgojiteljice in avtomehanik

09. september 2009 ob 15:29 | 223


V Mestni občini Novo mesto, ki je junija ostala brez romskega svetnika, bodo v nedeljo, 27. septembra, potekale nadomestne volitve za predstavnika romske skupnosti v občinskem svetu.

Posebna volilna komisija je za kandidata potrdila Dušico Balažek in Marka Stojanovića, je povedala tajnica posebne volilne komisije Branka Bukovec.

Kot je znano, je konec junija zaradi odpovedi srca umrl 47-letni romski svetnik v občinskem svetu Mestne občine Novo mesto Danko Brajdič, ki je to mesto zasedal januarja letos. Pred tem pa je bil občinski svet po odstopu Zorana Grma skoraj leto dni brez romskega svetnika.

Za mesto predstavnika novomeške romske skupnosti se bosta potegovala avtomehanik Marko Stojanović iz novomeškega Brezja, sicer zaposlen v novomeškem Revozu, in pomočnica vzgojiteljice v otroškem vrtcu Brezje Dušica Balažek s Cesarjeve ulice v Novem mestu.

Slednja je v pogovoru za Radio Krka (poslušaj pripeti pogovor) povedala, da se bo potegovala zlasti za povezovanje Romov in njihov skupen nastop nasproti različnim institucijam. Povedala je, da je sicer Slovenka, je pa vstopila v romsko skupnost oz. se je tako opredelila. Tekoče govori romsko in je tudi tolmačka za romski jezik na sodišču.

Aktivna članica društva Julije je že za te dni napovedala obisk v romskih naseljih, kjer naj bi se še bolj pobliže seznanila s tekočo romsko problematiko.


Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev