Zakaj Kozmusovo slovo?!

08. oktober 2009 ob 13:01 | 299

Olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva in najboljši slovenski športnik zadnjih let Primož Kozmus se je presenetljivo odločil za konec kariere. "Moji razlogi so osebni in do tega so me pripeljali nekateri preobrati v osebnem življenju," pravi Primož Kozmus.

Odločitev o nenadnem koncu blesteče športne poti je toliko bolj presenetljiva, ker je 30-letni Primož Kozmus po koncu sezone napovedoval naskok na svetovni rekord in ponovitev olimpijske zmage v Londonu 2012.

Primož Kozmus se je po krajšem premisleku odločil prekiniti svojo športno pot. Njegova kariera je bila polna sijajnih uspehov, vendar tudi poškodb, bolečih padcev in preizkušenj. Po 15-letni karieri, ki jo je kronal z olimpijskim in svetovnim zlatom, pa se je odločil kariero postaviti na stran in začeti novo pot.

O svoji odločitvi je posavski šampion povedal: »Kljub temu, da sem osvojil svetovni in olimpijski vrh, se zavedam, da je na moji poti ostalo še mnogo neosvojenih vrhov. Želja, da bi jih osvojil, ostaja. Vendar trenutno za nove podvige nimam in ne najdem moči. Stagniranje, pa čeprav v samem vrhu, me utruja in potrebujem premor in daljši čas za razmislek kako naprej.

Vsem, ki so me na poti spremljali, se iz srca zahvaljujem za pomoč, podporo in spodbude na moji poti. Zahvala gre predvsem moji družini za nesebično podporo, moji ekipi za trdo delo, odrekanja in zaupanje vame (Vlado Kevo, Marjan Ogorevc, Severin Lipovšek, Khalid Nasif), mojim sponzorjem (Generalni sponzor Gen GENERALNI SPONZOR – GEN ENERGIJA, SPONZORJI (Mobitel, Krka, Geoplin, Luka Koper, Avto hiša Radanovič, Atletska zveza Slovenije, Slovenska vojska), odličnim prijateljem in ne-nazadnje – vsem Slovencem, ki so me spodbujali in verjeli vame.

Slovo seveda ni lahka odločitev in potrebujem premor, zato sem se odločil, da svojo športno pot prekinem. Dovolil si bom vzeti čas za premislek in posvet z mojo ekipo, če je moje slovo nepreklicno in se pred začetkom nove sezone odločil dokončno. Trenutno pa sem odločen, da odhajam. Moji razlogi so osebni in do tega so me pripeljali nekateri preobrati v osebnem življenju.

"Več o moji odločitvi pa bom povedal spomladi, zato vljudno prosim za razumevanje in spoštovanje moje odločitve, o kateri bom več povedal na tiskovni konferenci," je sklenil Primož Kozmus v elektronskem sporočilu, ki ga je poslal na naš naslov. Na vztrajne telefonske klice se ne oglaša.

slika
slika

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
dusankragelj
dusankragelj8 let nazaj

Sem prebral to sporočilo pred nekaj dnevi, zato te lahko samo izjemno pohvalim, prijatelj, da si ga objavil tudi na portalu....

Veliko bi imel dodati k razmišljanju Primoža, ki je le 13 km stran od mene (Kršo-Brežice) , vendar spoštujem njegovo zasebno mnenje, da se je tako odločil, kot se je.....

Za njim je bogata športna kariera ter vsa možna priznanja , zato v vsakem trenutku vsak športnik vrhunskega razreda razmišlja specifično, res pa je , da samo heroji odidejo na vrhunce slave, po kateri se ga bodo in bomo spominjali še mnogo, mnogo let.....

Čestitam, Buhteljcek.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev