SEMINARSKA NALOGA - 1.DEL Razprava o posameznih delih življenja

13. september 2012 ob 15:02 | 503
SEMINARSKA NALOGA
1.DEL
RAZPRAVA O POSAMEZNIH DELIH ŽIVLJENJAPREDGOVOR

Sledeče delo je navdihnjeno s pomočjo filozofskih del in življenskih izkušenj mladega dekleta, ki razmišlja o življenju. Avtorji, ki so jo navdihnili so: J. Paul Sartre, Soren Kierkegaard in E. Husserl.
Je zelo kritičen opomin glede na naše napake, ki jih prinaša vsakdanjik.

Maja Veras
UVOD

Življenske situacije so me vzpodbudile, da sem napisala krajše razmišljanje o življenju poleg raznih filozofskih avtorjev.

Alais Christine Pelletier
Začel se je zgodnji večer in jaz sedim za mizo ter razmišljam o življenju:
o rojstvu
o bivanju na zemlji
o smrti ter
o življenju kot celoti
razmišljam tudi o usodi, kaj nam usoda hoče povedati z določenimi stvarmi, ki se dogajajo, se bodo oziroma so se že zgodile:
kako je mogoče to ali ono?
zakaj je to potrebno oziroma je bilo?

Vendar je potrebno kot prvo pogledati v srce in dušo samega sebe:
kako gledaš sam nase?
kakšne imaš misli in ali imaš svoje misli ali ne?
zakaj tako gledaš, čutiš življenje?
1. O rojstvu:

Rojstvo je enako smrti. Rojstvo določi Usoda tako kot pri smrti. S tem, ko se rodiš začneš živeti in delovati tako kot je usoda že tebi pot začrtala. Tu ni nobene "svobodne volje", ki bi ti dala možnost izbire, da bi lahko naredil drugače. Svobodno voljo so se izmislila verstva zato, da lahko manipulirajo z nami in nam s tem z lahka perejo možgane: kaj lahko počnemo in kaj ne; kako naj kaj naredimo in tako naprej.
2. O bivanju na zemlji:

a.) Spočetje je prva stopnica v življenje, rojstvo pa je druga stopnica in takrat se začne resno delovanje v življenju. V življenju je pomembno, da človek spoštuje najprej samega sebe, saj s tem lahko spoštuje tudi druge ljudi okrog sebe in seveda tudi druga živa bitja ter naravo samo. Prav je, da ima človek prepričanje - Na žalost pa ljudje to zlorabljajo in to škodljivo prepričanje za druge tlačijo v tako imenovano "svobodno voljo".

b.) kdo bo rojen - živel in bival na zemlji vedno odloča usoda. Tako je tudi pri smrti. Bivanje na zemlji je težko in polno ovir, ki jih je potrebno prebroditi. Te ovire nam postavlja usoda, da bi se naučili izluščiti kaj je za naše življenje pomembno in kaj ne. Žalostno je, da ljudje uporabljajo tako imenovano "svobono voljo" pri odločanju kdo bo (lahko) rojen in živel na zemlji in kdo ne bo. V večini je to zloraba!
Bivanje na zemlji pomeni, da je človek najprej spočet, da se rodi in živi, deluje ter na koncu umre tako kot je usoda določila.3. O smrti:

Smrt pa je tretja oziroma zadnja stopnica v življenju. Usoda je z Namenom določila smrt tako kot spočetje, rojstvo in bivanje na zemlji. In tudi pri smrti ni "svobodne volje" s katero bi mi rekli: "ne bom umrl/a."
Usoda določi: spočetje,
rojstvo,
bivanje na zemlji - življenje
in smrt.
Vendar se dogaja, da človek s tako imenovano "svobodno voljo" poseže v naravni življenski cikel ter uniči kar je: spočeto
komaj rojeno
že živeče.
V življenju usoda določi dobre in slabe stvari. S smrtjo se konča naše delovanje v življenju. Ko nastopi smrt, se konča tudi premišljevanje o tem kaj je za naše življenje pomembno in kaj ni. Smrt pomeni zaključek našega bivanja na zemlji. Smrt je večni počitek. Nekateri umrejo mučne smrti, nekateri pa zaspijo.
4.) O življenju kot celota:

Življenje kot celota izgleda takole: 1.stopnica je spočetje - začetek življenja
2.stopnica je rojstvo - začetek bivanja na delovanja na zemlji
BIVANJE NA ZEMLJI
in 3.stopnica je smrt - konec življenja, zaključek bivanja in delovanja na zemlji.

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
whisky
whisky5 let nazaj

tko nekak je ja..............

puhika
puhika5 let nazaj

Pa še resnično je....

Vaazaaa
Vaazaaa5 let nazaj

v veselje mi je bilo prebrati :)

marko3
marko35 let nazaj

Lepo zapisano.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev