Čini dobro ....

04. november 2010 ob 22:05 | 131
Čini dobro i vratit će se u bilo kojem obliku, kad tad....

Ime mu je bilo Fleming, bio je siromašan škotski seljak. Jednog dana, dok je crnčio za preživljavanje obitelji, čuo je iz obližnje močvare povik u pomoč. Odbacio je alat i potekao u močvaru. Tamo je, zaglibljen do pasa u crnom blatu, prestrašeni dječak vikao i borio se, da bi se izvukao iz močvare. Seljak Fleming spasio je dječaka iz sigurne smrti.

Sljedečeg dana u seljakovo se dvorište dovezla bogata kočija. Elegantno obučeni plemić izašao je iz kočije i predstavio se je kao otac dječaka, kojega je seljak spasio.

"Želim Vam platiti ", rekao je plemić. "Spasili ste život mojemu sinu!"

"Ne, ne mogu primiti plaću za to što sam napravio",rekao je škotski seljak i odbio ponudu.

Tada je kroz vrata naišao seljakov sin.

"Dali je to Vaš sin?" upitao je plemić.

"Da!" ponosno je odgovorio seljak.

"Napravimo dogovor. Dozvolite mi, da mu omogucim naobrazbu, kakvu ima i moj vlastiti sin. Ako je momak imalo sličan ocu, bez sumnje će stasati u čovjeka, na kojega ćemo obojica biti ponosni."

Tako je i bilo. Sin seljaka Fleminga pohađao je najbolje škole i za čas je završio Bolničku medicinsku školu sv. Marije u Londonu i postao je poznat po cijelome svijetu kao Sir Alexander Fleming, pronalazač penicilina.

Nakon puno godina, plemićev sin, koji je bio spašen iz močvare, razbolio se je od tuberkuloze. I što ga je tada spasilo? Penicilin! A kako je bilo ime plemiću? Lord Randolph Churchill. A ime njegovog sina? Sir Winston Churchill.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev