KONEC SVETA

29. november 2009 ob 21:13 | 240
21. 12. 2012 naj bi bil konec sveta, kot je to napovedal nek majski modrec. Ta modrec naj bi napovedal tudi Hitlerja, kot osebo, ki bo povzročila veliko gorja (po spominu). Zanimivo je tudi, da je majski koledar naravnan, da se konča 21. 12. 2012 po našem koledarju (zanimiva kombinacija številk). Po njihovem koledarju je to 25.800 leto. Seveda pa moramo upoštevati tudi dejstvo, da so Maji pričakovali konkvistadorje. In se jim niso upirali.

Sedaj pa se tukaj pojavi vprašanje, kaj pomeni konec sveta. Velika večina ljudi si konec sveta brez pomisleka predstavlja kot konec našega sveta, kot uničenje zemlje, naše civilizacije,… Vprašamo pa se lahko, kaj so Maji mislili s tem koncem sveta. Morda so si predstavljali, da bo takrat le izumrla neka kulturna rastlina, ki jim je predstavljala vir življenja, nam pa praktično ne pomeni nič več. Lahko pa pomeni tudi to, da se bo takrat porušil naravni ekosistem. Ali pa so s tem koncem sveta napovedali zmago majskih duhov nad kakšno drugo kulturo. Morda njim sovražno. Morda bo takrat umrl zadnji potomec Majov, ki verjetno sploh ne bo vedel, da je njihov potomec.
Ob vsem tem razmišljanju mi je na misel prišlo tudi nekaj drugega. Morda Maji še vedno nekje živijo in imajo že skovan načrt kako bodo uničili druge kulture. Morda samo zato, da bodo oni zavladali svetu. In potem verjetno tudi njihov koledar ni nič drugega kot nekakšen odštevalnik naše dobe.

Kaj pa vemo. Vendar pa je nekaj jasno. Če so znali napovedati prihod konkvistadorjev in Hitlerja, se verjetno niso zmotili niti v tej napovedi.

Majski koledar

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev