Razpad ZDA do leta 2010?

29. november 2009 ob 21:26 | 270
Ruski akademik Igor Panarin je pred desetimi leti napovedal razpad ZDA, do katerega naj bi prišlo leta 2010. Navedel je, da bo razpad sledil finančni krizi in državljanski vojni.

Ruski akademik Igor Panarin je pred desetimi leti napovedal razpad ZDA, do katerega naj bi prišlo leta 2010. Navedel je, da bo razpad sledil finančni krizi in državljanski vojni. V preteklih tednih je Panarin postal eden najbolj zaželenih govorcev, saj se za njegov intervju potegujejo številni mediji. Akademik pa pričakuje, da bo želja po obrazložitvi njegovih argumentov za razpad ZDA še bolj narasla.

Rus napovedal razpad ZDA
Razpad ZDA

Profesor Panarin je star 50 let in je nekdanji analitik KGB, danes pa je dekan na ruski akademiji za diplomate. Poleg svojega rednega dela Panarin piše tudi knjige in je strokovnjak za ameriško-ruske odnose. Njegove črne napovedi o prihodnosti Amerike so še kako dobrodošle za Kremelj, ki že nekaj let za vse svetovne krize obtožuje prav ZDA. Panarin pa vztraja, da sam ne spada med tiste Ruse, ki sovražijo Američane. Pravi namreč, da le opozarja na okoliščine, ki so po njegovem mnenju neizogibne. ''V tem trenutku je okoli 55-odstotna verjetnosti, da bo do mojih napovedi o razpadu ZDA res prišlo,'' pravi in dodaja, da to ne bi bilo dobro za Rusijo, saj je odvisna od močnega dolarja in trgovine z Ameriko.

Panarin tudi predvideva, da bo do pomladi prišlo do množičnega priseljevanja, ekonomske krize in moralne krize, ki bo na koncu vodila do državljanske vojne in zloma dolarja. Trdi, da bodo do konca leta 2010 ZDA razpadle na šest delov.

Teorija stara 10 let

Teorijo o razpadu ZDA je Panarin razkril že leta 1998 na neki konferenci v Avstriji. Takrat, kot tudi danes, številni sodelujoči delegati na konferenci niso verjeli, da je kaj takega sploh mogoče. Svojo teorijo je Panarin argumentiral z dokumenti ruskih obveščevalcev, njegov zemljevid razpadle Amerike pa so, z njegovim podpisom, številni udeleženci odnesli domov.

Aljaska bo spet v rokah Rusov

Kalifornija bo po razpadu postala Republika Kalifornija in bo pod močnim vplivom Kitajske, Teksas bo postal središče Republike Teksas, padel pa bo pod mehiški vpliv. Washington in New York bosta postala del Atlantske Amerike, obstaja pa velika verjetnost, da se bosta pridružila Evropski uniji. Kanada bo postala središče severne ameriške pokrajine, ki jo profesor Panarin imenuje Osrednja severno-ameriška republika. Oblast nad Havaji bodo prevzeli Japonci ali Kitajci, Aljaska pa bo spet padla pod rusko oblast.

Po njegovih predvidevanjih bosta glavno ekonomsko vlogo in moč v svetu imeli Rusija in Kitajska. Upi Američanov, da bo njihov novi predsednik Barack Obama prinesel spremembe, so neutemeljeni. ''Ko bo prišla pomlad, bo postalo jasno, da nihče ne more narediti čudeža,'' pravi Panarin.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev