Ivan Vogrin pisal Gregorju Virantu

05. april 2012 ob 18:58 | 148
Vogrinovo pismo

Kot pravi Vogrin, se trudijo priti do terjatev in poravnati obveznosti. "Za podjetje, ki je skoraj 20 let uspešno delalo, bi pričakoval drugačen pristop in odnos."

Vogrin v pismu tudi opozarja, da je stanje v Sloveniji zaskrbljujoče. Kot pravi, vzroki za to segajo vsaj desetletje nazaj, "ko smo sprejemali napačne odločitve. V javnost smo pošiljali napačne odločitve."

"Ti in tvoji somišljeniki ste se ukvarjali le z razdeljevanjem in nič z ustvarjanjem," Vogrin očita Virantu. Vogrin pravi, da se zaveda, da so gospodarstveniki za politike moteči, a "tisti, ki ne delajo v gospodarstvu, ne tvegajo, zato se jim težko zgodi kakšna napaka."

"Namesto da se ukvarjaš s populističnimi svetohlinskimi temami, pričakujem, da kot predsednik stranke in parlamenta usmeriš energijo v spremembo predpisov, ki bodo omogočili normalno delo in konkurenčnost gospodarstva," še očita Virantu.

"Ljudje, ki ste vse življenje na proračunski plači, težko razumete, koliko napora je potrebnega za uspeh podjetja in kako malo je potrebno, da gre kaj narobe." S temi besedami Vogrin Virantu očita nerazumevanje položaja podjetja.

Vogrin Virantu še očita, da je kot bivši minister prejemal visoko denarno nadomestilo in brez moralnih zadržkov opravljal dobro plačano dodatno delo. Poleg tega meni, da so varčevalni ukrepi namenjeni le temu, da se pokaže v "svetniškem siju." Poleg tega meni, da primeri, "ko greš včasih k poziciji, drugič k opoziciji, kažejo na to, da imaš probleme s svojo integriteto".

Vogrin še pravi, da bo o svojem odstopu razmislil. Viranta pa na koncu sprašuje: "Ali ni vsaj toliko ali še več tehtnih razlogov za tvoj odstop?"

Vir : 24ur

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
dager
dager6 let nazaj

Dajmo jim nože in sekire, pa naj ostane najmočnejši, ali pa tisti, ki ima jajca.
Pri zadnjem zna bit problem....

nanisimi
nanisimi6 let nazaj

Naj se kurbe pokoljejo med sabo bo vsaj mir pr bajt!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev