Juha iz kamenja

11. april 2012 ob 15:12 | 203
Trije vojaki so se vračali domov iz vojne. Bili so lačni in utrujeni, tako da so na poti zavili tudi do bližnje vasi. Vaščani so se bali tujcev in tudi hrane niso imeli na pretek, zato so zbežali v svoje hiše in skrili vso hrano. Vojaki so tako šli od hiše do hiše in prosili za hrano, toda vsi so jim odvrnili, da je nimajo.

Po tej izkušnji so vojaki šli v center vasi in razglasili, da bodo zvečer za vse vaščane naredili juho iz kamenja, ker je pač v vasi takšna lakota in nihče nima hrane. Vaščani so se začeli pogovarjati med seboj in se spraševati, kaj je juha iz kamenja, saj za kaj takšnega še niso slišali.

Zvečer so tako prišli v center vasi, kjer naj bi vojaki skuhali to juho. Vojaki so se usedli pod kostanj in rekli, da najprej potrebujejo velik kotel. Eden od vaščanov je stekel domov in ga takoj prinesel . Nato so vojaki rekli, da potrebujejo tri velike okrogle kamne ter vodo in ogenj. Nekaj vaščanov je hitro steklo po te stvari.

Medtem ko so vojaki pripravili ogenj in kotel, je med vaščani kar vrelo od pričakovanja, kaj se bo zgodilo. Nato je prvi vojak rekel "Tale juha bo odlična, toda če bi imeli še malce korenja, bi bila še boljša". Ena od vaščank je takoj stekla in prinesla korenje.

Drugi vojak je nato rekel: "Ko je moja mama kuhala juho iz kamenja, ji je vedno dodala še malce zelja". Druga vaščanka je hitro stekla po zelje.

Tretji vojak je nato pripomnil: "Zadnjič, ko smo delali to juho za našega kralja, je bila res odlična. Toda kralj je seveda hotel v njej mleko in ječmen". Nekaj vaščanov je takoj steklo še po te sestavine.

In juha je bila končno skuhana. "Vsi jo morate poskusiti. Toda kako naj to naredimo, ko pa nimajo krožnikov in žlic?". In vaščani so skočili po krožnike in žlice. In ko so vsi skupaj jedli juho, so jo vaščani na vse pretege hvalili. Nekdo od njih pa je še vprašal: "Ali ne bi bila še boljša, če bi imeli še nekaj kruha in mesa?". Prvi vojak pa je na to hitro odvrnil, da je to odlična ideja.

V vasi že dolga leta niso imeli takšne pojedine in vsi so čestitali vojakom, kako dobro juho se da narediti iz kamenja.

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
levinja13
levinja136 let nazaj

hehehe,..dobra zgodba!

Vaazaaa
Vaazaaa6 let nazaj

Odlična zgodba Deniiis.

arja
arja6 let nazaj

Res je.

letanca
letanca6 let nazaj

ja.. če stopimo skupaj, je vsem lažje, samo preko svojih namišljenih mej je potrebno prestopiti... dobra zgodba

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev