Na teh spletnih straneh ne kupujte!

28. marec 2012 ob 13:32 | 239
Zveza potrošnikov Slovenije na določenih spletnih straneh odsvetuje nakupovanje. Pred nakupom preverite, kdo je lastnik domene in kakšne izkušnje imajo drugi uporabniki. Če je cena prenizka, obstaja velika verjetnost, da gre za prevaro, pravijo.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je objavila seznam spletnih strani, na katerih odsvetuje kupovanje. Izdelkov po vsej verjetnosti ne boste prejeli, ker gre bodisi za fiktivnega prodajalca bodisi za prodajalca, ki prodaja ponaredke.

Sporne so naslednje spletne strani:

– http://www.cheapuggsnewyork.com (Pošiljka ugg škornjev ni prispela.)

– http://www.closedoutboot.com (Pošiljka ni prispela.)

– http://www.moncleroutletsite.co.uk (Ponaredki, ki jih je carina uničila.)

– http://www.cdrex.com/mobileshopcom-limited-2815614.html (Podjetje mobileshop.com limited je prevzelo podatke drugega podjetja, ki ne deluje več.)

– http://www.mountainblack.com (Potrošnik je prejel drugačne izdelke od tistih, ki jih je naročil. Pošiljka je prispela iz ZDA, tako da je moral plačati še carino. Vračilo blaga je oteženo in povezano z novimi carinskimi dajatvami, prodajalec pa ne omogoča vračila kupnine.)

– http://www.feicim.ie/ in http://www.onespecs.co.uk (Pošiljka ni nikoli prispela, na spletni strani ni splošnih pogojev poslovanja oz. so nepopolni. Ni kontaktnih podatkov o podjetju oz. lastniku spletnih strani.)

Kaj lahko storite?

V primeru težav na ZPS svetujejo, da pri svoji banki preverite, ali obstaja možnost vračila kupnine. "Pred nakupom preverite, kdo je lastnik domene. To lahko storite na spletni strani www.whois.com. Na spletnih forumih in družbenih omrežjih preverite, kakšne izkušnje s spletnim ponudnikom, pri katerem nameravate kupovati, imajo drugi uporabniki. Kje ima ponudnik sedež? Sta na spletni strani zapisana geografski naslov in telefonska številka? Če je sedež spletne trgovine zunaj EU, pričakujte, da boste morali plačati tudi carino. Pred nakupom preverite, ali osebne podatke posredujete v varnem okolju. Če je cena prenizka, je velika verjetnost, da gre za prevaro," so zapisali.

VIR : 24ur

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
arja
arja5 let nazaj

preko spleta naročam le fotografije

Vaazaaa
Vaazaaa5 let nazaj

plačujem preko spletnih strani samo programe :)

Vaazaaa
Vaazaaa5 let nazaj

ne kupujem pa iz slovenskih strani, ki pa so dražji. grem na uradno stran, ki so cenejši :D

Vaazaaa
Vaazaaa5 let nazaj

nekaj takega sem zadnjič hotel povedati

burcina
burcina5 let nazaj

jaz sem kupil prek interneta samo nekaj igric na mantisplus e-shop
ali na big bang spletni strani

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev