Ogorčeni nad aroganco oblasti

03. oktober 2012 ob 13:19 | 89
Ogorčeni nad aroganco oblasti

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je danes, 3. 10. 2012, s sporočilom za javnost izrazil protest proti politiki izvršenih dejstev, ki jo zgovorno ponazarja vabilo ministra dr. Žige Turka na za 5. oktobra sklicani sestanek, na katerem bo vabljene seznanil s proračunom za leti 2013 in 2014 ter s sklepi vlade, ki zadevajo področja, za katera je pristojno Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.


Vlada RS napoveduje nesprejemljivo drastične reze v maso plač javnih uslužbenk in uslužbencev - pri tem so področja izobraževanja, kulture in znanosti spet med najbolj izpostavljenimi -, ne da bi se o omenjenem poskusila uskladiti z zaposlenimi. To je v nasprotju s konvencijami Mednarodne organizacije dela, z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju, z osnovnimi načeli socialnega partnerstva, na katere je vlada prisegala ob prevzemu odgovornosti, in v nasprotju z napovedjo vlade, da bo pri delu zavezana socialnemu dialogu in socialnemu partnerstvu.

Vlada in minister dr. Žiga Turk nista predstavnikom zaposlenih, stroke in vodstvom posameznih institucij v izobraževanju, znanosti in kulturi omogočila niti, da bi se pred vladno odločitvijo seznanili s predlaganimi ukrepi, kaj šele, da bi lahko vplivali na odločitve, kar je sicer v demokracijah običajno. Za SVIZ je popolna ignoranca zaposlenih pri odločitvah, ki jih bodo - če bi bile uresničene - brutalno prizadele, povsem nesprejemljiva. Omenjenega sestanka se zato ne bomo udeležili in bomo tako izrazili ogorčenje nad aroganco oblasti.

V SVIZ zahtevamo, da vlada opusti nameravano destruktivno odpuščanje javnih uslužbencev, in opozarjamo, da grobo zavaja slovensko javnost, ko trdi, da je v prihodnjem letu mogoče stroške za plače znižati z odpuščanjem.


VIR : SVIZ

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
krucefix
krucefix5 let nazaj

nasim sindikatom se gledanje na lastno rit,vraca kot bumerang -ko so tolkli po realnem sektorju,so bili tiho,zdaj(ceprav uporaviceno)zganjajo halo -g.Strukelj,ko boste sindikalisti dojel da smo vsi delovna sila,od slosarja,trgovke,pa do profesorja -in ko boste kdaj dvignili glas tudi za koga drugega ne samo za svoje clanstvo,potem bo tudi vecja podpora v javnosti

marko3
marko35 let nazaj

....točno tako....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev