COSTA DORADA, Salou...dosatek videu in fotografijam

16. avgust 2011 ob 10:51 | 62
1.DAN: Odhod iz Ljubljane ob 6. uri zjutraj. Pozno popoldne bomo prispeli v San Remo, kjer si bomo ogledali tamkajšnje znamenitosti. V vecernih urah se bomo napotili proti hotelu, kjer bomo prenocili. Vecerja in nocitev.

2 DAN: Po zajtrku smo se spočiti napotili proti Zlati obali (Costa Doradi), preko Azurne obale. Na poti smo si ogledali parfumerijo.In potem vožnja, vožnja, vožnja. Ampak...ko prideš v Salou, ti ni žal boleče riti in neokretnega skeleta.


3.DAN: S spoznavanjem Zlate obale se je pričel tretji dan. Ogledali smo si mesto Tarragona, ki je regionalno glavno mesto še iz časa rimskega cesarstva. Tukaj so številni muzeji, kipi, stavbe in amfiteater, ki so nas popeljali skozi zgodovino tamkajšnjih prebivalcev. Na poti smo videli tudi viadukt (Pont del Diable), ki so ga v času rimskega cesarstva uporabljali za oskrbovanje krajev z vodo. Pot smo nadaljevali do Creixella, ki je nekdanje ribiško mesto s slikovitimi hišami v španskem stilu in impresivnim gradom, Castell de Creixell.


4.DAN: Po zajtrku smo se udeležili izleta do delte reke Ebro, ki se izliva v Sredozemsko morje in je obenem ena največjih delt tega morja. Prvotno se je uporabljala le za namakanje riževih polj, in zanimivega mesteca Tortosa. Tortosa je mesto na levem bregu reke Ebro, kjer smo si ogledali zanimivo utrdbo iz 10. stoletja.


5. DAN: ogled Salouja


6. DAN: izlet v Barcelono


7. DAN: Ob 9:30 uri dopoldan smo se odpravili proti Franciji in z vmesnimi postanki nadaljevali pot proti Sloveniji.


8. DAN: V Ljubljano smo prispeli ob 6:05 uri zjutraj. Popolnoma uničeni od dolge vožnje.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev