mesečni horoskop januar

20. december 2009 ob 02:23 | 895
Če kdo, potem boste Ovni v novo leto zakoračili prvi in najbolj korajžno. Nič zato, če so bili prazniki naporni, če so kar nekaj stali in če ni bilo dovolj časa za počitek – navdih za delo in pehanje boste našli že kar v prvih dnevih leta. Ovni reagirate hipno, v trenutku ste pri stvari. Nekateri bodo zaradi tega jezni na vas, saj boste že kar prvi teden zastavili visoke cilje, najverjetneje nedosegljive za večino vaše okolice. Toda vaša prednost pred drugimi je izjemna Plutonova pozicija, ki bo v vašem horoskopu dominantna praktično celotno leto 2009 in ki vam prinaša izredne možnosti za prodor in uspeh. Še več, omogoča vam prebiti se v vrste zmagovalcev vsake bitke, ki se je boste udeležili. Če kje potrebujejo vodjo, tistega, ki bo potegnil voz in dal potrebno energijo za akcijo cele skupine, potem ste Ovni letos kot poklicani za to.

BIK 21.4. – 21. 5.
Biki kot navadno niste zastavonoše gibanja in tudi tokrat ne bo drugače. Če bodo nekateri drugi še tako zagreti za akcijo, se boste vi v tek spravili z nekaj zamika. Kako tudi ne, ko pa se bodo planeti v vaše polje kariere spravljali drug za drugim cel prvi teden januarja in tako za potrebno količino energije poskrbeli šele na polovici meseca. Če v začetku morda še ne boste vedeli, kako in kam, pa boste v drugi polovici meseca že trdno v sedlu in na pravi poti.
V financah tokrat ne bo najbolje. Bodisi praznični stroški bodisi kakšna ponovoletna investicija bodo denarnico posušili do take mere, da se boste spraševali, le kam vraga je šel denar. Hudega sicer ne bo, a na zeleno vejo boste splezali šele naslednji mesec.

DVOJČKA 22.5. – 21.6.
V začetku meseca se vam bo zdelo, kot da se vam je svet postavil pokonci – nič vam ne bo šlo od rok. Veliko zavoro bodo predstavljali problemi, ki bi že morali biti zgodovina; na plan se bodo kazale stare zadeve. Na koncu bo nova porcija retrogradnega gibanja Merkurja, vašega vladarja, prišla še kar prav, lotili se boste lahko pospravljat stare stvari. Merkur se na svoji poti sicer obrne šele 11. januarja, toda njegove premike bomo čutili že od začetka meseca.
V službi se bodo stvari premaknile šele kasneje, ko se Venera sreča z Uranom in bo prišlo do nekakšnega prepiha, prevetritve. Bodite pozorni in dobro izkoristite ponujene priložnosti, časa za obotavljanje ne bo veliko. Za investicije čas ni najboljši, ne glede na dobre prilike ali obljube.

RAK 22.6. – 22. 7.
V vašem horoskopu se praktično vse nahaja na desni strani karte! Drugi, vse samo drugi! Kje pa sem jaz? se morate vprašati. Res je, da ste Raki pasivna bitja, a kar je preveč, je preveč! Poskrbite zase, poiščite cilje in pokazale se bodo tudi možnosti. Pa menda si ne boste kupili obleke, ki je všeč drugim?! V drugi polovici meseca je videti nekaj več potegovanja zase, pa tudi razočaranje v druge oziroma v njihove kvalitete. Upajmo, da šola ne bo predraga …
Saturnov položaj pravi, da se bojite spregovoriti, najbrž zaradi občutka, da drugi vedo več od vas, da se znajo bolje izraziti in da hitreje dojemajo spremembe. Nič zato, tudi vi imate svoje kvalitete, le opaziti jih morate, a dokler boste priznavali vrednost drugih, vaša ne more zrasti!

LEV 23.7. – 23.8.
Tudi Levi se boste v tem mesecu podobno kot Raki ukvarjali bolj z drugimi kot z drugimi, vendar pa bo to že zaradi vaše energičnosti potekalo na drugačen način. Vaša tokratna lekcija namreč ni usmerjena k izboritvi svojega prav in potrditvi svojega ega, s tem navadno nimate težav. Bolj bo šlo za pridobitev nekaterih sposobnosti, ki za vas niso značilne, namreč da se naučite pri svojem početju pomisliti tudi na malenkosti in pomembne podrobnosti, ki omogočajo sistemu dobro delovanje. Navadno za to poskrbijo drugi, tokrat pa se boste nekako morali samo lotiti tega, bodisi da ti drugi ne bodo blizu bodisi da ste jim pred tem namenili kake druge zadolžitve. Zadeva zna biti zelo zanimiva, veliko se boste naučili novega, tako o poslih kot tudi o sebi.

DEVICA 24.8. - 23.9.
Neugoden odnos med Saturnom, ki tiči v vaši prvi hiši ("jaz"), in Uranom, ki prinaša novosti, inovacije, revolucije v mišljenju in druge prekucije, vam ne da miru. Potem ko se je iz te sprege v decembru poslovil Mars in so se napetosti in pretiravanja unesla, bodo drugi planeti prinesli nov veter in spet bo veliko sprememb. Kje je tista vaša tako želena rutina, ko ste lahko cele mesece mirno počeli stvari, ki ste jih vajeni? Svet se spreminja in pogoji za delo in življenje tudi. Karmično gledano gre za nove smeri, kjer ni dovolj, da preigravate stare vzorce in delovne postopke, ampak morate pokazati nov pristop, ustvarjalnost, ideje in sprejemanje drugih načel. Merkur bo v tem mesecu poskrbel, da boste prevetrili sovje misli in v naslednjem mesecu pričeli na stvari gledati bolj sveže.

TEHTNICA 24.9. – 23.10.
V prvi polovici tega meseca se boste veliko ubadali s svojimi koreninami, preteklostjo, domom, starši, z nepremičninami. Težko je reči, kaj vse vas bo pripeljalo do tega, kajti za to bi veljalo pogledati v vaš rojstni horoskop, toda naprej se vam ne bo uspelo premakniti vse do zadnje tretjine meseca, ko bo po eni strani Sonce vstopilo v Vodnarja, po drugi strani pa se bo vaša Venera srečala s prevratniškim Uranom in prinesla nove ideje in nov zagon. Za ljubezen tisti čas ne bo najbolj ugoden, pravzaprav bodo planetarne energije še najboljše pogoje ustvarile za – prekinitev zveze (če vam to seveda ustreza). Tudi sicer boste ob koncu meseca okoli sebe gledali neprimerno bolj samozavestno in prepričano v svoj prav in v svojo pot.

ŠKORPIJON 24.10. - 23.11.
Marsovo gibanje v decembru vam je pustilo posledice v obliki napetosti, ki jo je moč opaziti v vaši komunikaciji, odnosih z ljudmi in v pristopu k delu. Zelo gorečni ste videti, kot bi hoteli vse napraviti naenkrat. Na ta način je čisto mogoče, da boste zalezli v napete odnose in z svojo ostrino druge pripravili do tega, da se bodo umaknili ali pa se vam uprli. Morda si na tak način celo porušite kak odnos ali most. Posebej se v tem mesecu pazite v prometu – tam se prenapetost lahko pokaže zelo hitro.
Odnosi doma so nekako neurejeni, nedorečeni. Hitrica tam ne pride nič prav. Vse to je posledica neurejanja zadev sproti, danes se naloga zdi prevelika, tudi za Škorpijona, vajenega soočanja z velikimi izzivi. Če gre za papirnato vojno, težav ne bo, energije in časa imate dovolj; če gre za razčiščevanje odnosov, bo stvar bolj neprijetna in dolgotrajna.

STRELEC 24.11. – 22.12.
Pluton in Mars v vašem polju financ nista dobrodošla gosta. Prvi bo dajal občutek, da ste na robu in da morate storiti vse, da bi se obdržali na površju, drugi pa vam bo dostavil dovolj energije, da boste denar zaslužili vsaj za sproti. Ko se Mars skozi mesec umakne naprej, bo do izraza prišel vaš vladar Jupiter, ki se nahaja v bližini, občutek imeli boste, da se je vse končalo čisto po sreči in da pravzaprav niti ni bilo tako hudo, kot je izgledalo spočetka.
Sicer pa je za vas januar mesec sprememb, veliko dogajanja bo, kratkih potovanj, zaradi katerih boste stalno v gibanju, novih ljudi, odnosov, okoliščin, skratka vse, samo dolgčas ne. Plenili boste s svojo iznajdljivostjo in smislom za humor, pridobili si boste nove privržence. Res je tudi, da ne bo šlo čisto vse tako, kot ste si bili zamislili, a za razmišljanje o tem ne bo dovolj časa, akcije bo preveč.

KOZOROG 23.12. – 20.1.
Pričeti mesec s tako močnimi zavezniki, kot jih imate v horoskopu vi, bi morala biti pravo veselje; lahko bi rekli, da zmorete vse in da poraza ne morete doživeti. A težava leži v stopnji obremenjenosti – Kozorogi ste navajeni na svoja pleča prevzemati odgovornost, toda za možnosti, ki se vam ponujajo zdaj, je potreben tudi zvrhan koš poguma in predvsem samozavesti. Pa ju imate dovolj? Če ne, lahko navzlic tako dobrim potencialom pokleknete in se umaknete za korak, priložnosti pa bodo izkoristili drugi.
V začetku leta se finance ne bodo odvijale ugodno, kasneje pa se bodo drug za drugim v vaše polje denarja priselili planeti, ki bodo stvari postavili v boljšo luč, ob prihodu Sonca v Vodnarja 19.1. boste že spet trdno v sedlu.

VODNAR 21. 1. – 19.2.
Najsi ste Vodnarji praviloma zelo hitri v svojih reakcijah, pa boste tokrat nekoliko zaspali; drugi bodo hitrejši in bolj agilni, zato si bodo v začetku meseca priborili nekaj prednosti. Razlog tiči v vašem občutku bojazni, da ne boste zmogli ali da nečesa ne obvladate; ta občutek je za vas nekaj novega, astrološko gledano pa gre za kopico planetov, ki se v začetku meseca nahajajo v vam neugodnem položaju, v znamenju Kozoroga. Ko bodo drug za drugim in nazadnje še Sonce prišli v vaše znamenje, boste spet tisti pravi, torej Vodnar, ki dobro ve, česa je sposoben in kakšne možnosti za uspeh ima.
Ne računajte na denar drugih, ampak samo na svoje roke in pamet. Za obračanje denarja bo potrebno počakati drugačen veter, to pa še ne bo jutri.

RIBI 20.2. – 20.3.
Ribe boste praznike potegnile še precej v januar. Toliko lepega ste doživeli med prazniki, toliko ljudi, ki so polepšali vaše dni, ste srečali, toliko lepih želja ste bili deležni, da si boste to občutenje želeli podaljšati v nedogled, a kaj, ko vas realnost pri tem ne podpira najbolj. Neptun v poudarjenem položaju bo mešanje sanj z resničnostjo dovoljeval še skozi cel mesec, toda za nekatere Ribe to sploh ne bo slabo, predvsem za ustvarjalce, snovalce in raziskovalce, ki potrebujejo po eni strani navdih, po drugi strani pa nekaj samote in odmaknjenosti, če naj bi dobro opravili svoje delo. Tiste Ribe, ki pa živite "običajno" rutinsko življenje s čisto običajnimi vsakodnevnimi navadami, pa boste v januarju bolj čemerne. A ker gre življenje hitro dalje, vas bo že koncem meseca tok dogajanja zanesel v čisto drugačne misli, sentiment se bo umaknil novim izzivom in priložnostim.

Lunine faze
4.1. 12:55 PRVI KRAJEC v znamenju Ovna (14°)
11.1. 4:26 ŠČIP/POLNA LUNA v znamenju Raka (21°)
18.1. 3:45 ZADNJI KRAJEC v znamenju Tehtnice (28°)
26.1. 8:54 MLAJ v znamenju Vodnarja (6°30) – sončni mrk

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev