Pametni župnik

04. marec 2010 ob 20:39 | 281
Pametni župnik

Nekoč je živel župnik, ki je vsak dan v tednu spletel eno košaro. Ko je spletel šesto košaro, je brez koledarja vedel, da je konec tedna, tako da je sedmi dan čital sveto mašo in počival. Nekoč pa mu je mežnar ukradel eno od košar, tako da je župnik povsem spregledal nedeljo. Pred cerkvijo so se že zbirali ljudje in čakali na mašo, župnik pa si je še s kosom žice svoje strgane čevlje šival. Ker ni imel več časa, da bi žico odrezal, si je hitro obul čevelj in šel v cerkev. Pa je neka precej obilna ženska po nesreči stopila na bingljajoči konec žice. Izgubila je ravnotežje in padla kolikor je bila dolga in široka naravnost na župnika ter ga vsega pomečkala.

Po tem neljubem pripetljaju je župnik zbolel. Pa je poslal mežnarja s stekleničko svojega urina k doktorju na preiskave. Nerodnemu mežnarju se je steklenička med potjo izmuznila iz rok in se razbila, zato je vzel drugo in jo napolnil z urinom krave, ki se je pasla v bližini. Zdravnik je potem dolgo pregledoval vodo, jo stresal in pogledoval proti luči. Nazadnje je zmajaje z glavo rekel: “Župnik bo v osmih dneh povrgel tele!”

S to nenavadno diagnozo je stopil mežnar pred župnika. Ta se je tako ustrašil, da je takoj zapustil svojo faro in odšel v svet. Ko se je tako brezciljno potikal naokoli, je prišel do vešal, kjer je visel moški, ki je imel na nogah obute še čisto dobre čevlje. V naglici mu je župnik odbil nogi v kolenu in zbežal s čevljema, iz katerih sta še gledala ostanka obeh nog.

Čisto izmučen je prišel zvečer do neke hiše in zaprosil za prenočišče. Kmetica mu je na podstrešju na slami pripravila ležišče in župnik se je ulegel ter zaspal kot ubit. Ponoči pa se je dvignil v hiši nemir. Krava je povrgla v hlevu teleta in ker je bilo zunaj preveč hladno zanj, so ga prinesli noter in položili poleg župnika v slamo.

Lahko si mislimo župnikovo grozo, ko se je zgodaj zjutraj prebudil in ugledal poleg sebe komaj rojeno tele. Prepričan, da se je uresničila doktorjeva diagnoza, je hitro vzel svojo popotno palico in klobuk ter na vrat na nos zbežal iz hiše.

Ko je priplezal na svisli gospodar, je poleg teleta namesto župnika zagledal samo še čevlje, ki jih je župnik v naglici pozabil vzeti in iz katerih so še vedno molele odrezane noge.

“Joj, prejoj!” je zavpil,“naše tele je župnika požrlo!”

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
Pupyka_89
Pupyka_898 let nazaj

:DDDD

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev