Podgane do smrti 
pogrizle tri Afričanke

06. junij 2011 ob 05:48 | 329
Ugrizi glodavk so bili usodni za deklici in ženico.
slika 305648

Za otroka so bile usodne podgane, velike kot zajci. Foto: Dan Newling

KHAYELITSHA - V dveh barakarskih naseljih v Republiki Južni Afriki, v slumu Khayelitsha v okolici Cape Towna in v Sowetu na pragu Johannesburga, so bili napadi podgan usodni za dve deklici in ženico.

V naseljih brez napeljave s pitno vodo in kanalizacije, v katerih tisoče ljudi živi pod strehami lesenih in pločevinastih barak, so domnevno morile gambijske podgane (Cricetomys gambianus) ali orjaške afriške vrečaste podgane. Odrasle glodavke so velike kot mačka ali zajec, najrevnejši jih celo redijo, saj uživajo njihovo meso oziroma ga kot mačje ali zajčje meso prodajajo.

Triletna Lunathi Dwadwa iz naselja Khayelitsha v predmestju Cape Towna je spala sama na žimnici v enem izmed treh prostorov skromnega prebivališča s pločevinasto streho. Njena oče in mati, 27-letna Bukisha Dwadwa in 32-letni Mcedisi Mokoena, sta spala v sosednjem prostoru, od hčere ju je ločila platnena zavesa. Ponoči naj ne bi slišala nič nenavadnega, zjutraj pa sta deklico našla mrtvo, hudo pogrizeno po vsem telesu, zlasti obrazu; podgane, napadalk naj bi bilo več, naj bi ji izpraskale oči. V petek zjutraj so policisti lahko ugotovili le smrt, zdravnik, ki je pregledal Lunathi, pa je po ugrizih domneval, da so jih povzročile podgane.

Dan pozneje je policija podoben primer obravnavala v barakarskem naselju Soweto v predmestju Johannesburga. Glodavke so bile usodne za 11 mesecev staro deklico, ki je bila dopoldne približno tri ure sama v baraki. Policijo je poklicala obupana mati, ki je našla hčer pogrizeno, okrvavljeno in mrtvo. Policist Bongani Mholongo je mater aretiral zaradi zanemarjanja otroka, čeprav so temu ostro nasprotovali njen mož in oče tragično umrle deklice in sosedi. Prejšnji teden so v Sowetu podgane ponoči napadle in pogrizle še najmanj deset otrok. V teh primerih so jih pravočasno prepodili starši, ki so se odzvali na klice na pomoč in jok svojih potomcev. Podgane pa so bile usodne še za 77-letnico, ki je v leseni podrtiji živela sama.
SLOVENSKE NOVICE

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev