Poslanska skupina SDS je v parlamentarni postopek vložila predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge.

07. marec 2011 ob 12:39 | 174
Poslanska skupina SDS je v parlamentarni postopek vložila predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge.
slika

V slovenski javnosti in medijih je bilo v lanskem letu objavljenih mnogo informacij, ki kažejo na uporabo prepovedanih drog med slovenskimi politiki. O uporabi prepovedanih drog je obširneje pisal družabni kronist Nedeljskega dnevnika Aleksander Lucu, ki je tudi v oddaji Tednik na TV Slovenija, 29.11.2010, med drugim dejal, da je "vse prepleteno z gejevsko-kokainsko prepredenostjo." V javnosti in medijih pa je bilo mogoče zaslediti kar nekaj informacij tudi glede povezanosti med slovenskimi politiki, posebej v izvršilni veji oblasti, in med "ponudniki" prepovedanih drog.

V zvezi z informacijami o uporabi prepovedanih drog med slovenskimi politiki se zastavlja vprašanje odgovornosti pri opravljanju funkcije, odgovornosti pri vodenju države, odgovornosti pri izvajanju zakonov in podzakonskih aktov. Gre za odgovornost do državljank in državljanov, za odgovornost do Slovenije. Zato so državljanke in državljani po mnenju predlagateljev upravičeni do vedenja o tem, ali slovenski politiki, poslanci državnega zbora, predsednik republike, predsednik vlade, ministri in državni sekretarji, opravljajo funkcijo brez uporabe prepovedanih drog ali v opijskem stanju.

Cilj predlaganega zakona je v javnem interesu zagotavljanje transparentnosti delovanja funkcionarjev in preventivno delovanje na področju prepovedanih drog in posledično s povezanostjo z njihovim prometom ter koruptivnih ravnanj.

Predlog Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge zasleduje načelo transparentnosti in odprtosti..

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
marko3
marko37 let nazaj

Sej so poslanci vsi cepljeni proti..........pameti.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev