Kaj je ljubezen

10. marec 2009 ob 13:41 | 257
Kaj je ljubezen

Zmotno je prepričanje, da nekoga, ki nam je zgolj všeč, ljubimo. Ne moremo ga ljubiti. Vsaj ne dokler ga ne spoznamo. Šele, ko nam človek, ki nam je morda sprva neznansko všeč na pogled, »dokaže«, da je vreden naše ljubezni, šele takrat se odpro vrata do našega srca. Kako pa nam to dokaže? Preprosto: s tem, da je vreden našega zaupanja, da nas ima rad in nam to pokaže, ko (skoraj) vse njegove reakcije in besede ustrezajo našim mislim, ko uvidimo, da je ta človek ena naravnost zlata oseba, ki je ne želimo izgubiti. Takrat vemo, da je možno, da ga ljubimo in nič prej. Zato vsem najstnicam, ki si belijo glave zaradi oseb, za katere mislijo, da jih ljubijo: »Ne ljubite jih! Samo zagledane ste vanje.« S tem v glavi bo lažje pristopiti k tej osebi, ki vas je tako prevzela in ji zaupati svoje občutke. Navsezadnje pa je tudi ON samo človek. Res je lahko A) beden (beri: se norčuje ter neumno vede) in nevreden ljubezni, ki bi jo lahko imel, lahko pa je B) čisto kul in bosta šla z roko v roki (dobesedno) naprej. V prvem primeru naj bo ta človek deležen čim manj solz; raje naj gre hitro v pozabo, pozornost pa naj odpade na fante, ki izpolnjujejo pogoj B.
In s takšnim fantom bosta spoznala, kaj je prava ljubezen. Samo nekaj približkov, kaj bi to lahko bilo: ljubezen je lahko, ko dva hodita v molku pa jima je vseeno toplo pri srcu; ljubezen je lahko, ko eden zboli in ga drugi crklja z domačim čajem; ljubezen je lahko, ko imata dva oči le eden za drugega in nikakor ni prostora še za tretjega; ljubezen je lahko, ko se dva odločita, da želita eden drugega osrečiti...

Dragica

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
Anna45
Anna458 let nazaj

Ljubezen ni nekaj zunanjega

teiciiii
teiciiii9 let nazaj

vČaSih Se ReS Samo PreveČ ZaGLeDamo in Ob Tem PoZaBimo Da Je TuDi on Samo človeK.

dule82
dule829 let nazaj

prav si povedala:)

ylko
ylko9 let nazaj

Ni res. Ljubezen ni nekaj oprijemljivega in dokazljivega. Preprosto se zgodi in je. In tudi ce te osebe nikoli osebno ne spoznamo ljubezen zivi. Dokaz? Zivljenje: vsak dan, vsak trenutek.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev