Lepota ni vse

17. marec 2009 ob 14:02 | 595Jokala je in ni mogla dojeti, da se to dogaja njej. Samo jokala je na rami svoje prijateljice Anje.

Katja je bila punca, ki je oboževala fante, fantje pa so občudovali njo, saj je bila lepa in pametna. Njene darove so ji na skrivaj zavidale vse prijateljice. Katja se je preveč zavedala svoje lepote, zato je tudi fante menjavala zelo pogosto. V teh zvezah ni bilo nikoli ljubezni, tu je bila pomembna zabava, pa tudi slava in količina. Katja nikoli ni zares ljubila, nikogar ni imela res rada. Vsi fantje pri njej so bili le številke. Nikoli ni gledala na čustva fanta, vedno samo na svoja, vedno je hotela, da njej ugaja. Mar ji je bilo za fanta. To jo je močno teplo. Tudi ona je morala izkusiti nekoč bolečino, trpljenje in pravi pomen ljubezni.

Bilo je majskega popoldneva, ko je s svojimi prijateljicami hodila po mestu in oprezala za fanti. Vse prijateljice so fante lahko samo gledale ona pa jih je lahko ogovarjala in mahala. S svojo lepoto je pritegnila veliko moških očes. Požirali so jo z očmi in si želeli, da bi bila njihova. Ona pa se je samo smejala. Nato pa je v daljavi zagledala res lepega fanta. Sam je postopal naokoli. Katja pa je šla do njega, ter ga ogovorila. Seveda se tudi on ni mogel upreti njeni lepoti, zato se je ustavil in začel klepetati z njo. Izvedela je, da mu je ime Grega. Izmenjala sta si telefonske številke in se zmenila, da bosta odšla na kavo. Katja je bila zadovoljna sama s seboj pa seveda tudi s svojim plenom. S prijateljicami so odšle naprej.

Zvečer ko je Katja sedela v svoji sobi, pa je v sebi začutila nekaj nenavadnega. Hotela je, da jo Grega pokliče, močno si je želela. Ni vedela kaj to pomeni, za njo je bil to čisto nov občutek. Vedela je samo, da ona ne bo za nič na svetu prva poklicala Grega. S to mislijo je zaspala.

Zjutraj ko se je zbudila, pa si je še mnogo bolj želela Gregovega sporočila ali klica. Tako si je želela, da je vsako minuto pogledala na telefon. V šoli so to njene prijateljice ugotovile, a niso vedele za kaj se gre. Zato se je Maruša opogumila in jo vprašala, naletela pa je na čuden odziv. Katja ji je povedala, da ne ve kaj se dogaja. Prvič v življenju je Maruša prosila za pomoč. Povedala ji je, da neprestano misli na Grega, ter da si zelo želi njegovega sporočila ali klica. Maruša se je nasmehnila in ji rekla, da so to zgodnji znaki ljubezni. Katja jo je predrla s pogledom in rekla, da to ni možno, saj zanjo ljubezen ne obstaja. Maruša pa se ji je še naprej smejala. Katja jo je zopet prebodla s pogledom Maruša pa ji je rekla, da mora v življenju vsak človek občutiti ljubezen. Katja ni odgovorila nič. Marušino mišljenje se ji je zdelo totalno nerealno in čudaško.

V tem razmišljanju pa ji je zazvonil telefon. Pogledala je na zaslon in videla, da jo kliče Grega. Hitro je naredila najbolj posladkan glasek in se javila. Grega je bil vesel, da jo sliši. Zmenila sta se, da se dobita na kavi.

Katja je kot ponavadi, ko je šlo za kak pomemben dogodek, zmetala svoje obleke na posteljo in začela zbirati, katero bo imela. Ko se je odločila se je namazala. Nanesla si je veliko pudra, da se nebi videl noben mazol. Črta je bila debela in črna, sence pa roza, da o trepalnicah ne govorimo, saj so bile tudi te roza. Kot za piko na i pa si je z ubijalsko roza barvo namazala ustnice.

Bila je zadovoljna s svojim videzom zato je odšla v kavarno, kjer sta se z Gregom zmenila. Sedela je za mizo, prišla je prej, zato je gledala naokoli, kdaj se bo prikazal. S svojim ubijalskim videzom je privabljala veliko pogledov. To je laskalo, zato si je šla z roko čez svoje modre lase.

Zagledala je Grega. Nadela si je prikupen nasmešek, a v resnici je bila zelo živčna. Grega je prišel do nje in se usedel na stol nasproti nje. Prišel je natakar. Naročila sta, nato pa začela pogovor. Grega je bil zelo razgledan in pameten, ukvarjal se je z različnimi stvarmi, med tem, ko se Katja ni mogla pohvaliti s svojo pametjo. Njeni hobiji pa tudi niso bili kaj prida. Ukvarjala se je samo s svojo zunanjo lepoto, nakupovanjem in lovljenjem fantov. Tega pa mu ni mogla reči. Zato je lagala. Natvezla mu je, da pleše, igra klavir in poje. Najbolj resnično je bilo petje. Katja je rada pela, a ni imela posluha.

Gregu se je zdela zanimiva, zato sta se zmenila, da se naslednji dan zopet dobita na pijači. Katja je vesela odšla domov na svoje laži pa je čisto pozabila.

Tako sta se z Gregom dobila še nekaj krat, nato pa jo je povabil v kino. Katja je takrat dojela, da gre za nekaj resnega, samo ej, ona ni punca, ki bi fanta imela več kot en teden.

Zopet je bilo vse v znamenju priprav. Glasba je igrala, fen je frčal, Katja je iskala obleko in se ličila. Katja je bila s tem že prav zasvojena. Na zmenek ni marala zamujati, zato je bila vedno prva na prizorišču. Tudi ta dan ni bil izjema.

Sedela je na kamnitih stopnicah in bila zatopljena v glasbo in svoj mobilni telefon. Sploh ni opazila, da je njen spremljevalec prišel. Ko je Grega Katjo opazil, je videl, da je čisto zatopljena, zato se je usedel zraven nje in čakal kdaj bo ugotovila, da je prišel. Katja se je zelo prestrašila, ko je zraven sebe zagledala Grega, on pa se je samo zasmejal. Odpravila sta se do okenca za vstopnice in Grega je vztrajal, da on kupi karte. Katja se ni kaj preveč upirala. Odločila sta se, da bosta odšla na film »očka brez načrta.« Film je bil zanimiv, še bolj zanimivo pa je bilo dogajanje med filmom. Grega je vseskozi iskal Katjine ustnice, a se je ta vedno znova izmaknila, ko pa je imela izmikanja dovolj mu je pustila, da jo poljubi. A ni šlo vse po načrtu. Katjine ustnice so bile namazane z roza barvo, zato je bil Grega po ustnicah in po obrazu ves od barve. Zabičal ji je, da se ne sme nikoli več namazati ustnic, ko bo z njim, zraven se je veselo smejal.

Grega je razmišljal. Ležal je v svoji postelji. Nekaj mu ni dalo miru. Katja. Saj je lepa samo kaj naj s punco, ki nima pameti in mi laže o svojih hobijih. Žal mu je bilo, da jo je danes poljubil, zato se je odločil, da je ne bo poklical. Če ji je kaj do njega, bo ona požrla svoj ponos in poklicala.

Tudi Katja je ležala v postelji in razmišljala o dnevu. Do Grega je čutila veliko več, kot kadarkoli do katerega fanta. Čudno ji je bilo, da je ni poklical. Ni vedela, kaj naj bi danes ta poljub pomenil. Ali se samo on igra z njo kot se ona z ostalimi fanti? Ne ne to misel je hitro odgnala. Bila je prelepa, da bi jo lahko takole, ampak vseeno, kaj če mu je bila samo lepotni okras? Nato je zaspala.

Ponoči je imela nenavadne sanje. Sanjala je, da je lutka, njen lutkar pa je bil Grega. Igral se je z njo, ji zavozlal vse vrvice, da se ni mogla premikati. Teh sanj ni razumela. Globoko v srcu so jo prestrašile na zunaj pa je bila stara neustrašna Katja. Tudi Grega je imel take sanje. Tudi njemu ni bilo jasno kaj pomenijo. Katje še vedno ni poklical in je tudi ni hotel. Začel pa je premišljevati. Katja je lepa. Sošolci bi mu zavidali, on bi imel lepo punco, s katero bi lahko počel kar bi hotel. Zamisel se mu je zdela dobra, samo s tem bi prizadel Katji. Pa kaj potem, saj je po njegovem mnenju to večinoma delala Katja. Naj občuti to na svoji koži kako to boli. Poklical jo je in ji rekel, da naj po pouku pride pred njegovo šolo. »Tako,« si je mislil »sedaj jo bom vsem pokazal.«

Katja je bila vesela, da jo je Grega poklical, a misel, da mora pred njegovo šolo je bila zastrašujoča. Ampak če mu je želela pokazati, da ga ima rada bo to naredila. To je bilo prvič, da se je Katja tako ponižala za fanta. V šoli jo je mučil nemir. Kaj če jo ima res samo za igračko in hoče, da pred šolo pride samo zato, ker bi jo rad pokazal prijateljem? »Ne, Grega ni tak!« Je v mislih premlevala Katja.

Grega je pogledoval okoli kje bi lahko stala Katja. Ni je videl, mislil si je že, da je ne bo, ko se je končno prikazala. Pritekla je do njega in ga objela, on pa jo je poljubil. Vsi njegovi sošolci so zavistno gledali v Grega. Katja je bila vesela, da je bila končno v njegovem objemu. Počasi sta odšla s šolskega dvorišča do kavarne. Nista se veliko pogovarjala, ker nista našla skupne teme. Za obe je bilo to zelo čudno, saj imata oba ponavadi v glavi polno idej. Le kaj se jima je podilo po glavi, da nista razmišljala o skupni temi.

Ko je Katja prišla domov je planila v jok. Jokala ni od kar si je svojo najljubšo obleko pomazala z vinom. Počutila se je tako nemočna. Videla je, da se Grega igra z njo, a ni si mogla pomagati ljubila ga je. V tistem trenutku je zazvonil telefon. Klical jo je. Hotel je, da bi jutri odšla z njim na zabavo k prijatelju. Privolila je, saj bi ji zabava dobro dela.

Ko je bil čas za priprave na zabavo, Katja prvič ni tako komplicirana. Ugotovila je celo, da je z malo manj ličila lepša. Grega jo je čakal pred vrati. Skupaj sta odšla do zabave. Tam je bilo zelo veliko ljudi in tudi pijače. Katja obupana, kot je bila se je napila. Z Gregom sta veliko plesala, poljubljala sta se v kotu. Nato pa se Katjin spomin konča. Naslednje jutro se je zbudila gola v tuji postelji. Nič ji ni bilo jasno. Obrnila se je na drugo stran in zagledala spečega Grega. Tudi on je bil gol. Takrat so Katji začele misli delati s polno paro. Pa ja ni pijana spala z Gregom. Hitro se je oblekla in odšla domov.

Tako je sedaj jokala ne ramenih svoje prijateljice Anje. Katji od neljubega dogodka je minil mesec dni. Katja pa še vedno ni dobila menstruacije. Naredili sta test. Katja je bila noseča. Ni mogla verjeti, da se ji je to zgodilo, da je bila tako neumna.

Od tiste zabave Katja in Grega nista govorila, pretrgala sta vse stike, V Katji pa je klilo novo življenje.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev