Neverjetno a resnično

27. september 2008 ob 13:22 | 527
Alexander Graham Bell je leta 1876 izumil telefon. Na demonstraciji telefona je predsednik Rutherford Hayes rekel: 'Čudovit izum, toda, kdo bi to sploh želel kadarkoli uporabljati'.
V spričevalu Alberta Einsteina je pisalo: Počasen, neprilagodljiv in suženj svojih vizij.
Thomasa Edisona je poučevala mati, ker je bil v šoli prepočasen in nemogoč. V desetem letu je imel svoj prvi kemijski laboratorij. Njegova genialnost in neizmerna vztrajnost (njegova definicija: 1% talenta in 99% vztrajnosti in znoja) sta botrovali več kot 1300 izumom.
Thomas Edison je napravil več kot 2000 poizkusov, preden je izumil žarnico. Neki novinar ga je vprašal, kakšen je občutek, če se človek tolikokrat zmoti. Odgovoril mu je: 'Niti enkrat se nisem zmotil. Izumil sem žarnico. To je enostavno pot z več kot 2000 koraki'.
Štirje nervozni mladi glazbeniki so leta 1962 prvič nastopili pred komisijo Decca Recording Company. Komisija ni bila navdušena. Eden izmed urednikov je rekel: 'Ni mi všeč njihov zvok. Skupine kitaristov niso v modi'. To so bili začetki znamenitih BEATLES-ov.
Jimmy Denny, ravnatelj Grand Ole Opryja, je odslovil Elvisa Presleya z besedami: 'Ti v glazbi ne boš dosegel nič, sinko. Bolje bo, če postaneš voznik kamiona'.
List papirja je debel približno 0.2 mm. Če bi list prepognili 50 krat, bi bila debelina 100 000 000 km, to je 259 krat večja razdalja, kot je razdalja med Zemljo in Luno.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev