Koliko denarja naberejo župniki v enem letu?

23. junij 2009 ob 21:02 | 589


da bi razumel cerkev, moraš vedeti kako poteka tok kapitala. Vedno enosmerno! Iz posamezne župnije v škofije in iz škofije v Vatikan. Nikoli drugače. In tako že stoletja. Poglej koliko župniki naberejo iz nabirke. Za osnovo mojega izračuna je javno priznanje enega župnika (Tv tednik), da na eno mašo z nabirko dobi 400EUR.

Zdaj pa računaj: 800 duhovnikov x 2 maši dnevno x 365 dni x 400 EUR = 233.600.000EUR v enem letu.

Zmanjšajmo ta znesek na polovico, če vzamemo da niso vse župnije tako bogate. Potem zmanjšanjmo še enkrat še enkrat na polovico, če nimajo vsi toliko maš.(Čeprav je cerkva več, kot tisoč in mnogi župniki mašujejo v večih cerkvah)Torej 233.600.000 EUR : 2 = 116.800.000 : 2 = 58.400.000 EUR

Letna nabirka slovenske cerkve torej znaša 58 milijonov EUR, po minimalni predpostavki (4x zmanjšano izhodišče). Potem je še cena vsake maše (če pri maši poslušaš, potem lahko slišiš da imajo maše prodane vsaj za pol leta naprej)

17 EUR x 2 dnevno x 800 duhovnikov x 365 dni = 9.928.000 EUR.

Samo z mašami torej zaslužijo župniki letno, minimalno (nabirka + cena maše po ceniku)

69 milijonov EUR

Poglejmo še stroške “plač” Dajmo jim torej 1.500 EUR bruto mesečne plače. (800 župnikov x 12 mesecev x 1.500 EUR) = 14.400.000 EUR).Od nabranih 69 milijonov EUR odštejemo plače 14.400.000 in dobimo 54.600.000 EUR, ki gredo dalje v škofije. Koliko si tam vzamejo ne vem, vem pa da razlika roma v Vatikan, kajti on je absolutni lastnik vsega cerkvenega premoženja!

Ne pozabimo. Brez vsake obdavčitve!

Drugih prihodkov RKC tu ne bom analiziral, ampak le naštel. - poroke,

- pogrebi,

- krsti,

- sveta maziljenja,

- dohodki iz posestev in gozdov,

- dohodki iz bank in

- prihodki iz lastništva, delnice.

- državne subvencije iz več različnih ministrstev.

- dedovanja

- in drugo

Liberalci, pojdite računat, pa boste videli, da je denarja v cerkvi da se ti meša!! Za Karitas seveda Cerkev nič ne da iz svojega. Oni samo organizirajo ločeno nabirko, zastonjske koncerte, prostovoljne prispevke občanov. Tudi za obnove cerkva so ločene nabirke po fari, pa iz kulturnega ministrstva.

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
nos
nos7 let nazaj

tale cerkev je ena največjih mafij. sam jambrajo a denarja ko pečka, k stare mame na****jo, da treba za odhod v nebesa plačat. banda hudičeva!

pomladna
pomladna8 let nazaj

ti pojdi malo k maši okrog po cerkvah pa poglej nabirke med tednom in po koliko dajejo v puščico,pa ti bo bolj jasno koliko zasluži,pa ne zagovarjam nobenega

fracha
fracha8 let nazaj

žal te moram razočarati. ne hodim k maši, ne verujem v boga, ne sodelujem v nobeni verski skupnosti, ne sodelujem v politiki ... imam pa veliko proti CERKVI, proti POLITIKOM, proti izkoriščanju, proti zatiranju, proti vsem NEUMNOSTIM tega sveta! nimam nič proti svobodnemu izražanju mišljenj, proti svobodni izbiri načina življenja ... torej, če povzamem: v kolikor si zvesta zagovornica cerkve, bodi, naj ti bo lepo, vendar spoštuj drugače misleče. v kolikor si zagovornica vere, bi verjetno opazila razliko med cerkvijo kot ustanovo in vero. v kolikor nisi ne eno in ne drugo, bi dejala, da verjetno daješ izjave za katere nimaš nobene podlage. konec koncev to je tvoja svobodna volja izražanja in mišljenja. priporočam samo, da ko nekaj izjaviš naj bo ta izjava na mestu.

smo samo ljudje kateri živimo v skupnosti. imejmo se radi, spoštujmo se in nam bo vsem lepše.

naj ti sonček sije vse življenje!

stankapet
stankapet8 let nazaj

Absolutno moj podpis pod tvoj zapis in komentar, fracha.. :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev