Obama želi sesuti Poljsko, ker je prepovedala Monsantovo GSO Bt koruzo

07. april 2013 ob 21:16 | 94
Obama se zaveda, da so ljudske množice (upravičeno) proti Monsantu in temu, kako brezobzirno si ta korporacija prisvaja in uničuje Naravo. Zato je leta 2007 v svoji prvi volilni kampanji obljubljal, da bo biotehnološke gigante postavil na svoje mesto. In da bo ljudske interese postavil pred korporativne interese teh podjetij.

Toda to so bile le floskule za naivne. Predvolilne obljube so eno, njihovo izvajanje v praksi pa nekaj popolnoma drugega.

Junija letos je prišlo na dan, da se je Barack Obama zavezal načrtno uničiti – pravzaprav ‘pohoditi’ – Poljsko, ki se je drznila uradno prepovedati uporabo Monsantove gensko spremenjene koruze, MON810. Ta je dobro znana tudi pod imenom Bt corn (koruza Bt), saj v slehernem zrnu proizvaja lastni pesticid, Bt. To je tisti strup, za katerega se kopičijo dokazi, da je kriv za globalni pomor čebel, pa tudi za množični pogin netopirjev v ZDA.

Sicer pa je Obama že v svoji prejšnji vladi pokazal, od kod piha veter.

Za vse ključne pozicije je namreč izbral odkrite simpatizerje in aktivne zagovornike genske tehnologije ali celo ljudi, ki so prišli naravnost iz Monsanta, DuPonta (ki prav tako izdeluje različico koruze Bt) itd. Težko je reči, katera firma od obeh omenjenih je bolj umazana in neetična. Več o imenih Obamovih ljubljencev si lahko preberete spodaj – in seznam ni kratek.

Pri vsem tem pa je dobro znano, da je Michele Obama nekoč izjavila (najbrž so jo potem za ušesa, ker ji je to ušlo), da njena družina česa takega nikoli ne bi jedla. Obama se torej gensko spremenjene hrane ne bi niti dotaknil, za vse druge je pa to dovolj dobro (še posebej, če ga za takšno ‘uradno’ mnenje mastno plačajo). In gorje, če kdo tega ne bi maral.

Iskren aplavz Poljski za pogumno odločitev, ki jo bodo morali ob ameriških represijah še drago plačati. S tem je bila Poljska tudi prva država, ki je uradno priznala, da sta koruza MON810 in kemikalija, ki se na njen uporablja, vsaj delno krivi za pojav CCD (angleška kratica za Colony Collapse Disorder ali propad čebeljih rojev). Francija je novembra 2011 pod hudimi pritiski s strani ZDA to koruzo sicer dovolila, toda ko so sledili glasne kritike ljudstva in množični protesti proti nenaravni in škodljivi ‘franken-hrani’, so izdali prepoved, ki je ne bodo prav kmalu umaknili. Velja si zapomniti, da želje ljudstva tu pa tam celo zaležejo.

Obamova prva reakcija po poljski odločitvi je bila, da je Poljsko obtožil krivde za nacistična taborišča smrti. Kako bedno. Pozneje se je sicer opravičil (najbrž so tudi njega za ušesa …), kljub temu pa je nedolgo zatem Bela hiša zavrnila sprejem poljskega nobelovega nagrajenca in nekdanjega predsednika, Lecha Walese. No, kakšna posebna izguba za Waleso to ni bila. In kot da je Obama tako zelo različen od Hitlerja, da bi lahko na koga kazal s prstom. Vendar pa tak odnos jasno pokaže, da si mali pajacek, lutka, katere korake v celoti vodijo niti v rokah megakorporacij (in pobudnikov Nove svetovne ureditve) domišlja, da bo vedril in oblačil pri odločitvah vseh držav sveta, kot da so vsi last ZDA in nimajo pravice do lastnega mnenja. Če kdo ne misli tako, pa bo okrcan, obrcan ali po možnosti še kaj hujšega.

Menda je bil Obamov bes nad Poljsko tako silovit zato, ker se boji, da bo takšna odločitev otežila namene njegovega režima za uničenje vseh neodvisnih kmetovalcev v ZDA, kar bi ljudem praktično odvzelo možnost, da franken-hrano bojkotirajo. Ni čudno, da mnogi temnopolti Američani priznavajo, da so sicer znova glasovali zanj, ker je črnec, da pa jim njegova politika niti najmanj ni všeč.

GSO, go home!

Podprite naravno (slovensko) hrano. Podprite bio kmetovanje in malega (lokalnega) kmeta. Ne dovolite, da se GS diktatura dogaja ali izvaja pri nas, samo zato ker imajo nekateri umazanci tam gori pri koritu možnost, da si s tem napolnijo žepe. Zavzemite se za slovensko prehransko samozadostnost. In povejte naprej! © Zdravje PovejNaprej

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev